Grote Reisco

by Vice-Praeses
Grote Reisco

De Grote Reisco 2020-2021:

De Grote Reiscommissie organiseerde voorheen elk jaar één grote studiereis naar het buitenland voor alle enthousiaste leden van de HSVL. Deze studiereis duurde 10 dagen, waardoor de bestemming wat verder weg kon liggen dan voor de Kleine Reiscommissie. Dit maakte het in voorgaande jaren mogelijk om te reizen naar onder andere Marokko, Rusland en Portugal.

Wanneer je met ons op reis ging leerde je alles over de cultuur en geschiedenis van de plaatsen die we bezochten. Twee docenten met kennis van het gebied en de relevante historische periodes vertelden ons hier op locatie alles over. Maar vergis je niet, de reizen waren niet alleen cultureel, maar ook ontzettend gezellig. Tijdens de reis kregen deelnemers de kans om op een informele manier nieuwe mensen te leren kennen binnen de vereniging. We gingen vaak samen een keer uit eten, maar deelnemers waren ook vaak vrij om hun eigen plan te trekken. In de avonden waren zij bijvoorbeeld vrij om samen op stap te gaan en de stad beter te leren kennen.

Vorig jaar kon de reis helaas niet doorgaan door de uitbraak van Covid-19. Om de gezondheid van de deelnemers te waarborgen is toen besloten om de reis te annuleren.

Dit jaar moet de Grote Reiscommissie een flexibelere instelling hebben. Op het moment van schrijven wordt reizen naar het buitenland nog altijd afgeraden en worden studiereizen door de universiteit verboden. Ook de commissie stelt de gezondheid van de leden van de HSVL voorop. Daarom zal de Grote Reiscommissie er dit jaar alles aan doen om leuke en veilige alternatieven te organiseren. Ondertussen is de commissie wel druk bezig met voorbereidingen treffen voor het geval de omstandigheden op tijd en op een positieve manier veranderen. In dat geval zal de Grote Reiscommissie er alles aan doen om dit jaar alsnog op een veilige manier een reis te organiseren. We houden jullie op de hoogte!

Liefs,

De Grote Reiscommissie

Contact: grotereisco@dehsvl.nl

  • Praeses: Fréderique Bongers
  • Abactis: Daniëlle van Goethem
  • Quaestor: Nova Verkerk
  • Assessor Media: Merel Sonderman
  • Assessor: Alexander Dollen
  • Assessor: Vincent Tichler
  • Assessor: Thirza Vis