Dé tips voor alle studenten in Leiden

by Vice-Praeses

Door Jamie Schuller

In samenwerking met Bijles Aan Huis geeft Jamie Schuller, mede-eigenaar van het platform Bijles Aan Huis, in deze blog tips voor studenten die nieuw zijn in Leiden. 

Leiden is natuurlijk een echte studentenstad. Om alle aankomende studenten wat beter op weg te helpen hebben we hieronder het nodige op een rijtje gezet. Door de informatie uit dit artikel door te nemen krijg je een volledig beeld bij wat je kunt verwachten van studeren in Leiden!

Het vinden van een kamer – waar moet je op letten
Het vinden van een kamer in het centrum van Leiden is iets makkelijker dan het vinden van een kamer in andere Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Maar dit betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Elk jaar neemt het aantal binnenkomende studenten toe, je bent dus niet de enige die zoekende is. Meestal zijn de studenten echter wel in staat om een kamer in Leiden te vinden. Een tip is om zo snel mogelijk op zoek te gaan een kamer en bovenal je te registreren als kamerzoekende bij bijvoorbeeld Kamernet. De meeste studenten gaan pas laat in het seizoen op zoek naar een kamer, dit kan ervoor zorgen dat je achter het net vist. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter je kansen zullen zijn op een mooie kamer. En: doe je best om sociaal sterk te zijn tijdens je hospitatie!

De leukste bijbaan voor studenten in Leiden – het geven van Bijles
Studeren is natuurlijk nooit goedkoop. Je bent niet alleen geld kwijt voor je studie, maar je moet ook wat op je rekening hebben staan om je huur en je boodschappen van te betalen. Om nog maar niet te beginnen over de kosten voor de leuke dingen. Een van de beste bijbaantjes die je als student kunt hebben is als bijlesdocent, natuurlijk het liefst bij Bijles Aan Huis. Doordat je hier in verhouding veel meer verdient dan bijvoorbeeld bij de supermarkt en in de bediening zal je minder hoeven werken om hetzelfde te verdienen. Zo houd je genoeg tijd over om te spenderen aan het studeren, of aan het stappen natuurlijk. 

Een prima studentenstad om te stappen
Leiden is een stad waar je prima kunt stappen als student. Ga eens langs bij Annie’s voor een goedkoop biertje in het studentencafé of neem een kijkje bij Roebels. Hier vind je het beroemde ‘Zwevertje’, een van de bekendste borreltjes uit Leiden. Er zijn natuurlijk nog veel meer plekken die je kunt bezoeken. Enkele andere leuke kroegen zijn: Next, Mas Y Mas, Club Hifi of Gebr. de Nobel. Klaar met dansen? Dan is er in de stad altijd wel een tentje te vinden waar je heen kunt gaan voor een vette hap. De talloze mogelijkheden maken dit een erg leuke stad om te zien en te beleven. Het is niet voor niets een van de meest populaire studentensteden die je maar kunt vinden in ons land. Wil je hier studeren dan zal je je zeker niet hoeven te vervelen tijdens je studententijd!

Wil jij ook bijles geven en het team van Bijles Aan Huis versterken? Kijk dan even op hun site, op de bijles geven pagina. Voor meer informatie over Bijles Aan Huis klik hier.

You may also like

Leave a Comment