Doe het ’s nachts!

by Déjà Vu

morningafter2

Sandrine Thelosen

In de avonduren gebeuren de mooiste dingen. Het liefst in de schemer of als de zon ons helemaal verlaten heeft. Iedereen reageert dan net even anders, staat misschien wat meer open en pikt andere dingen op. Helemaal als het je grootste liefde betreft.

En die liefde hoeft niet degene te zijn naast wie je vorige week wakker werd. Het kan ook je grootste droom of passie zijn. In Nederland worden daar namelijk heel wat nachten voor georganiseerd. Zo was ik afgelopen week op de Nacht van de Journalistiek. Waar ik even was kwijtgeraakt waarom ik dat vak ook al weer zo prachtig vond, is dat na die avond helemaal terug. De details over het journalistieke ambacht zal ik jullie besparen, maar Olaf Koens, Wilma Haan en Frénk van der Linden gaven mij een frisse blik. Op zo’n avond zijn er dus genoeg interessante sprekers, je krijgt eindelijk eens een goede goodybag en het eindigt standaard met een borrel. Daar houden wij van.

Zo’n nacht kan ontzettend inspirerend zijn over het vakgebied dat jij interessant vindt. Nu komt het volgende vast niet als een verrassing: komt allen zaterdag 31 oktober aanstaande naar de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum. Het thema van de avond is Tussen droom & daad en er zijn sprekers zoals Herman van Rompuy en Ahmed Aboutaleb. Uiteraard sluit deze avond zich ook met een dansje en een drankje.

Nu zijn er natuurlijk meer nachtelijke avontuurtjes te beleven. Hieronder een lijstje waaraan je je kan vergapen. Helaas zijn er veel net zijn geweest, maar uiteraard volgt er altijd (ieder jaar) weer een nieuwe nacht.

Voor nu op de agenda:
Nacht van de Nacht (24 oktober 2015, over natuur en milieu)
Nacht van de Geschiedenis (31 oktober 2015)
Museumnacht Amsterdam (7 november 2015)
Nacht van Kunst en Wetenschap (4 juni 2016)

http://www.maandvandegeschiedenis.nl/30275/nl/nacht-van-de-geschiedenis

You may also like

Leave a Comment