Haarlemse Odyssee

by Vice-Praeses

Nu de Lustrumcommissie zich al lekker heeft kunnen opwarmen met de Sportdag is er een andere spetterende activiteit aan de beurt waarbij iets minder hard gerend, gesprongen en gezweet moet worden. Op vrijdag 15 februari heeft de Lustrumcommissie een bijzondere reis door Haarlem in petto, namelijk de Haarlemse Odyssee. Om 13.15 verzamelen wij op Leiden Centraal om vervolgens de trein te pakken naar Haarlem, dus vergeet vooral je OV-kaart niet! Met een historische kaart van Haarlem uit 1646 waan je je terug in de tijd van stadhouders en regenten, drukke markten waarin de nieuwste producten uit de Oost werden verkocht en ontdek je de bijzondere plekken van deze historische stad die je zonder deze kaart misschien wel helemaal niet had gevonden? Als echte handelaars gaan jullie aan de slag met het beroemde geldspel: Monopoly. Als 17e-eeuwse monopoly spelers zullen jullie met een spelbord, bankier en Kans- en Algemeen Fonds kaarten op pad gaan om deze stad te ontdekken en natuurlijk te winnen! Koop jij het Stadhuis, vervalt ineens je bouwverzekering of word je bekeurd voor openbaar dronkenschap? Alles kan in dit epische spel!

Na deze bloedstollende strijd wordt er vanaf 15.30 nagenoten en geborreld in het café van bierbrouwerij Het Uiltje waar men de Haarlemse biertjes kan proeven. Natuurlijk krijgen de winnaars, onder andere het beste groepje maar bijvoorbeeld ook de beste bankuier, die zich als snelste en rijkste door de historische stad weten te manoeuvreren een écht Haarlems cadeautje! Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Leids Universiteits Fonds, die ons hebben gesteund met een mooie subsidie.

Al net zo enthousiast als wij zijn? Meld je dan snel aan door te mailen naar lustrum@dehsvl.nl en dan zien wij jou graag vrijdag de 15e van februari!