Ontmoet het negenentwintigste: assessor intern Dana van Vliet

by Déjà Vu

Wie zijn de mensen die de studievereniging dit jaar gaan besturen? De komende weken voelt de redactie van Déjà Vu het pas ingehamerde negentwintigste bestuur van de HSVL aan de tand. Deze week interviewt Bob de nieuwe assessor intern Dana van Vliet.

Bob Joosten

Het is de warmste 16 oktober ooit gemeten en ik zit lekker in het zonnetje met onze kersverse assessor intern der HSVL, Dana van Vliet. Als assessor intern is Dana onze mediator tussen de verschillende commissies en studentenmentoren binnen de HSVL. Dana houdt in de gaten dat alles binnen de commissies goed verloopt. Al vroeg in het interview kom ik erachter dat Dana een bezige bij is; als vijfdejaars studente doet ze wel twee masterstudies en is ze ook nog actief bij de HSVL!

In april van haar eerste jaar verhuisde Dana al van Haarlem naar Leiden. Had onze assessor intern toen dan al zo’n actief studentenleven? Niet echt, zo vertelt Dana mij: ‘Pas in mijn derde jaar kwam ik erachter wat het echte studentenleven is!’ Tot die tijd ging ze vaak met haar leuke werkgroepje dingen doen. Verder houdt Dana van verhalen schrijven, al moet ze daar wel even haar tijd voor nemen om er helemaal in op te gaan. Vroeger schreef Dana dan ook kleine boekjes, maar tegenwoordig kijkt ze liever naar Netflix op een rustig avondje, wanneer ze haar verantwoordelijkheden voor even opzij kan zetten. Aan haar hobby’s komt Dana dus niet echt toe, maar ‘ik doe van alles wat ik wel leuk vind en waar ik ontspanning vandaan haal, dus het is wel oké.’

Toch kan Dana haar drang om te schrijven wel enigszins kwijt in haar studie Geschiedenis: ‘Het is een leuke manier van schrijven, omdat het een combinatie is van onderzoek doen en schrijven. Je moet dus creatief zijn in hoe je dingen opschrijft, hoe je het een beetje vlot opschrijft en dat je het onderzoek erin verwerkt.’ Geschiedenis zelf vond Dana altijd al leuk en stiekem wist ze wel dat ze Geschiedenis zou gaan studeren, maar ‘ik ben zo’n persoon die niet meteen wil toegeven aan de eerste ingeving.’ Maar tijdens het kijken bij andere studies werd toch wel duidelijk waar haar hart lag. En gelukkig werd het steeds leuker!

Toch doet Dana er nu een tweede master bij: International Relations. Deze studies vullen elkaar echter goed aan volgens Dana. Dana specialiseert zich in het Midden-Oosten en dan wel de contemporaine geschiedenis van Irak en de Westerse beeldvorming en beleid in het Midden-Oosten. Een actueel en interessant onderwerp, maar helaas is Dana zelf nog nooit in Irak geweest: ‘Je moet er wel tijd voor hebben, en naja, in je eentje is het natuurlijk ook wel spannend.’

Toch is Dana vaak in verre oorden te vinden. Zo is ze twee jaar geleden nog met haar ouders in Iran geweest en het jaar daarvoor zelfs in Zuid-India! Reizen en schrijven lijkt haar een mooie combinatie, maar Dana wil het schrijven van reisblogs liever voorkomen. In plaats daarvan ziet Dana zich liever op een mooie plek in de universiteit of werkend bij een ngo. Ter afsluiting van dit interview vraag ik Dana nog om advies voor de eerstejaars (zoals ik), want hoe houden we die drukte vol? ‘Geschiedenis heeft een hoog niveau. Je bent eigenlijk de hele tijd bezig met lezen en schrijven. Het is gewoon heel veel werk, maar als je het leuk vindt dan moet je vooral doorzetten!’ Dana, veel succes komend jaar als onze assessor intern!

Volgende week praat Bruno met assessor extern Pepijn Boumans.

You may also like