Ontmoet het negentwintigste: quaestor Frenk Poldervaart

by Déjà Vu

10-16 Interview Frenk (Amber)

Wie zijn de mensen die de studievereniging dit jaar gaan besturen? De komende weken voelt de redactie van Déjà Vu het pas ingehamerde negentwintigste bestuur van de HSVL aan de tand. Deze week interviewt Amber de nieuwe quaestor Frenk Poldervaart.

Frenk is dit jaar de quaestor van de vereniging, maar wat houdt dat nu precies in? Frenk doet de financiën van de vereniging. Hij maakt een begroting, regelt de contributie, bepaalt waar het geld aan uitgegeven mag worden en verwerkt vervolgens alles in Conscribo, het systeem dat de HSVL gebruikt om alle in- en uitgaven overzichtelijk op te slaan. Daarnaast ondersteunt hij de commissiequaestoren: zonder hen is hij nergens, geeft hij aan.

Bij het interview is Frenk helemaal netjes gekleed, zoals altijd. Wanneer ik hem ernaar vraag geeft hij aan dat hij graag professioneel gekleed gaat. Professionaliteit is Frenk wel gewend, dit is immers niet het eerste bestuursjaar dat hij doet. Afgelopen jaar is hij bestuur geweest bij zijn sportverenging. Hij lacht als hij erover praat, hij heeft hier duidelijk een leuke tijd gehad. Het is een tafeltennisverenging, in Maassluis, waar hij vandaan komt. Nu is hij daar niet meer actief, door het wonen in Leiden is dat niet meer haalbaar. Daarnaast wil hij zich dit jaar helemaal focussen op de HSVL.

Ik vraag hem naar zijn studiekeuze. Hoe is hij hier terecht gekomen, bij Geschiedenis in Leiden? Hij vertelt over zijn vorige studie; hij heeft een jaar Rechten gestudeerd, ook in Leiden. Burgerlijk recht of Mensenrechten leek hem leuk. Helaas viel de studie tegen, het was te saai. Toen kwam het moment om iets anders te zoeken. Hij heeft altijd al een passie gehad voor geschiedenis, vandaar de beslissing dit te gaan studeren. Hij houdt van het culturele aspect en het feit dat het over mensen gaat, dat is veel leuker dan wetboeken. Terwijl hij nog in zijn eerste jaar Rechten zat heeft hij een meeloopdag bij Geschiedenis gedaan. Hij was toen al nog enthousiaster over de HSVL dan over de studie zelf en wist dat dit een vereniging was waar hij bij wilde. Dit kwam voor een groot deel door de leuke verhalen over de Grote Reis naar Portugal die hij had gehoord van de toenmalige praeses Jip. Hoe zij vertelde over de HSVL maakte dat hij zich zo snel mogelijk wilde inschrijven. Het is duidelijk dat zijn liefde voor de HSVL al vroeg begon.

Buiten zijn studie doet Frenk diverse dingen. Hij houdt van cultuur: muziek (van heavy metal tot klassiek), opera, musea en dergelijke. Reizen is een manifestatie van zijn liefde voor cultuur. Hij houdt ervan om nieuwe plekken te bezoeken, verschillende culturen te ervaren. De mooiste plek waar hij ooit geweest is? Rusland. Om specifieker te zijn: het paleis van de tsaar in Sint-Petersburg. Dit jaar is hij lid geworden bij de reisvereniging AEGEE. Heel actief AEGEE-lid worden zit er dit jaar niet in, daarvoor heeft hij het te druk met de HSVL, maar hij hoopt wel een aantal leuke reisjes mee te pakken.

Zijn er nog andere dingen die typisch Frenk zijn? Koffie is het antwoord direct. Kom dus vooral eens langs tijdens een van zijn hokdiensten om een kopje koffie te drinken met onze kersverse quaestor!

Volgende week praat Karianne met vice-praeses Melle Havermans.

You may also like