Reisverslag kleine reis Dublin

by Vice-Praeses

Vrijdag

Na lang wachten is het zo ver. Op Leiden Centraal komen iets voor zevenen de eerste deelnemers met nog slaperige koppies aanlopen. Moe, maar enthousiast:we gaan naar Dublin! Met 29 man stappen we iets over zeven in de trein naar Schiphol, assessor Rik besloot dat een beetje extra slaap geen kwaad kon voor zo’n lang en druk weekend en lag nog op één oor.

Na de controle bij de douane en een snelle (vette) hap op de vroege morgen is het tijd om het vliegtuig op te zoeken. Rik heeft bedacht dat het toch wel gezellig is om mee te gaan en staat bij de gate op ons te wachten. Nadat we allemaal ons plekje hebben opgezocht is het dan eindelijk zo ver, het vliegtuig stijgt op en de eerste kleine reis is begonnen. Op het vliegveld van Dublin aangekomen zoeken we de bus op, waarna we in twee groepen richting het hostel vertrekken. Hier aangekomen installeert iedereen zich in de kamers en is er tijd voor een snelle hap. Daarna starten we, geheel naar Dublins standaard, in de regen met de stadswandeling. We komen te weten dat ons hostel vroeger een katholieke meisjesschool was, dat er een lelijk maar hoog monument midden in Dublin staat én dat je tijdens een tentamen van Trinity College nog steeds recht hebt op een pint Guinness. We sluiten de stadswandeling af in de prachtige St. Patricks Cathedral, waarna iedereen zijn eigen weg gaat om even bij te komen en een hapje te eten in één van de vele sfeervolle pubs die Dublin rijk is.

’s Avonds komen we met de hele groep bij elkaar om voor een schittermagische kroegentocht, waarbij we de leukste pubs van Dublin aandoen.We eindigen de avond, licht beschonken maar voldaan, in de Temple Bar (of toch niet?).

Zaterdag

De zaterdag begint met een vrije invulling van het programma. Waar sommigen de vrijheid nemen lekker uit te slapen, bezoeken anderen een kerk, struinen door de stad of nemen de bus richting de Guinness Storehouse, waar alles te leren valt over het speciale donkere bier. Na een rustige start is het tijd om wat cultuur op te snuiven in The Collin Barracks, waar het National Museum of Decorative Arts and History huisvest. Een interessante tentoonstelling geeft weer hoe soldaten vanaf de 17e eeuw tot nu de oorlog beleven, een ander toont de klederdracht van Ieren van vroeger tot nu. Al met al een interessant museum,hoewel niet iedereen er evenveel aandacht voor had na de gezellige avond van ervoor. Na het museum lieten we ons verbazen door de pracht en praal van Dublin Castle, waar we een interessante rondleiding kregen.

Nadat er weer even tijd was geweest om een beetje bij te komen, wat te drinken of even op te frissen, was het tijd om het weekend af te sluiten meteen gezamenlijk diner. Na heel gezellig en iets minder lekker gegeten te hebben ging iedereen weer zijn eigen weg. Een flinke groep was te vinden in The Porter house¸ waar onder het genot van heerlijke muziek en een lekker drankje werd genoten van de laatste uurtjes Dublin.

Zondag

Deze ochtend gaat de wekker alweer vroeg en om zeven uur gaan we op weg naar de bus. Helaas had de buschauffeur geen zin in 30 studenten op de vroege morgen en reed de bus ons vrolijk voorbij. De volgende buschauffeur is wél met zijn goede been uit bed gestapt en laat ons de bus in, waarna we later dan gepland alsnog op weg naar het vliegveld gaan.  

Na de chaos van de douane, verloren boardingpassen en bagage die niet werd goedgekeurd, zit (bijna) iedereen op tijd in het vliegtuig. Frenks paspoort is zoek, waardoor hij samen met Tinka achterblijft op het vliegveld. Gelukkig kon het allemaal geregeld worden en kwamen ook zij, na een heerlijk ongepland extra dagje Dublin, terug op Nederlandse bodem.

You may also like

Leave a Comment