Stages & Projecten

Geschiedenis is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Binnen de HSVL kan je via verschillende commissies en het bestuur extra ervaring opdoen naast je studie, maar ook hierbuiten zijn vaak veel mogelijkheden. Waar vind je deze mogelijkheden? Wat voor stages en bestuursfuncties zijn er te vinden? Dat kan je hier vinden! Deze webpagina wordt regelmatig aangevuld met stages, onderzoeksprojecten en bestuursfuncties.

Huidige aanbod:

De Directie Sub-Sahara Afrika (DAF) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt zes fulltime stageplekken aan voor een aansluitende periode van zes maanden. Startdatum hiervoor is 1 augustus 2018.

Afrika is een continent dat in beweging is: een sterk economische groei biedt interessante kansen voor het bedrijfsleven, terwijl (gewapende) conflicten en mensenrechtenschendingen de stabiliteit van de regio’s bedreigen. Deze dynamiek maakt dat je als stagiair een sterk afwisselend takenpakket hebt en voortdurend voor uitdagingen komt te staan.

Tijdens de stage ondersteun je landenmedewerkers en draag je bij aan het waarborgen van een samenhangend buitenlandbeleid. De dagelijkse werkzaamheden variëren sterk en kunnen uiteenlopen van het beantwoorden van burger- en Kamervragen, het bijwerken van landeninformatie, het voorbereiden en (mee)schrijven van notities voor bewindspersonen tot het organiseren van bezoeken, lezingen en seminars. Daarnaast neem je deel aan vergaderingen met externe partijen – zoals ambassadeurs, ngo’s, politieke actoren of vertegenwoordigers van internationale organisaties.

Wij schrijven u aan met verzoek om deze stageplekken onder de aandacht te brengen. Zou u deze vacatures breed willen verspreiden onder studenten? Wij nodigen met klem ook Nederlandse studenten met een migratie achtergrond uit om te solliciteren. In lijn met het diversiteits-en inclusiviteitsbeleid van het Ministerie en om toegang tot het netwerk van BZ te vergroten, zal bij de selectieprocedure bij gelijke geschiktheid aan hen voorrang worden verleend.

Je kan je aanmelden voor plekken bij de verschillende landenclusters. Via deze volgende links is verdere informatie over de zes vacatures te vinden:

  1. Vacature ‘Cluster Ambtsberichten’
  2. Vacature ‘Cluster Grote Meren’
  3. Vacature ‘Cluster Hoorn van Afrika’
  4. Vacature ‘Cluster Oost-en Zuidelijk Afrika’
  5. Vacature ‘Cluster West-Afrika’
  6. Vacature ‘Cluster Sahel’

De uiterste inzenddatum is woensdag 27 april. We zien je aanmelding tegemoet!


Ambassade Canberra

De ambassade in Canberra zoekt een stagiair/stagiaire die een vlotte pen heeft, geen moeite met deadlines, en oprecht geïnteresseerd is in overheidscommunicatie en buitenlands beleid. Je bent breed inzetbaar, maar je zult vooral meewerken aan de dagelijkse, externe communicatie via de mediakanalen van de ambassade. De stagiair/stagiaire assisteert daarnaast bij het beheren en ordenen van databestanden, bij voorlichtingstaken zoals de beantwoording van binnenkomende publieksvragen, het schrijven van persberichten en speeches, en het monitoren van Australische media. Verder wordt je hulp af en toe gevraagd bij de organisatie van bezoeken, recepties, erfgoedevenementen en publieksdiplomatieke activiteiten. Van de stagiair/stagiaire verwachten we dat deze de handen uit de mouwen kan steken.

Je periode loopt vanaf 1 augustus en duurt 6 maanden. Meld je snel aan!

 


 

Ambassade Brussel

Op de Ambassade in Brussel zijn meerdere stageplaatsen beschikbaar voor de periode van 13 augustus 2018 tot en met 31 januari 2019. De plaatsen zijn:

Cluster Politiek, Pers en Cultuur

Cluster Economie

Communicatie, Publieksdiplomatie en Cultuur

Ben je geïnteresseerd in een van deze stages? Ga naar de website van het ministerie en reageer!


 

Historisch Nieuwsblad zoekt een redactiestagiair
Doe ervaring op met blad- en webredactie Historisch Nieuwsblad, een special interestmagazine over geschiedenis, heeft regelmatig plaats voor een stagiair (m/v). Per 1 juni hebben we weer een plek in ons team.

Als stagiair draai je volop mee in de redactie. Je bent nauw betrokken bij de productie van het tijdschrift, maar ook bij andere aan het blad gerelateerde activiteiten. Je stelt de agenda in het blad samen, je interviewt auteurs uit binnen- en buitenland voor artikelen op de website en je bent het aanspreekpunt van de redactie. Maar ook dagen we je uit mee te denken over de inhoud van het blad, onderhoud je onze social mediakanalen en ga je mee naar onze evenementen.
Tijdens deze stage doe je werkervaring op in een dynamisch werkveld, en maak je deel uit van een klein team binnen een grotere uitgeverij. Voor deze stage ontvang je een stagevergoeding.

Wat wij vragen:
 Je bent masterstudent (of gevorderd bachelorstudent) geschiedenis of journalistiek;
 je bent zes aaneengesloten maanden vier dagen in de week beschikbaar voor de stage (een kortere periode is mogelijk in overleg);
 je bent nauwgezet en nieuwsgierig;
 je hebt ervaring met schrijven voor een breder publiek;
 je bent sociaal vaardig en organisatorisch handig;
 journalistieke en/of redactionele ervaring is een pre.
Mocht je aan dit profiel voldoen en interesse hebben in deze stage, mail dan een motivatiebrief met
CV naar Anne Burgers: aburgers@historischnieuwsblad.nl.


 

Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen

Als student Geesteswetenschappen of pas afgestudeerde kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk en voor cursussen/workshops over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren. Het stage-aanbod van de Studenten Loopbaan Service wordt continu aangevuld en het aanbod is zeer divers. Op dit moment zijn er stages binnen onder andere de overheid en non-profitorganisaties beschikbaar. Ook zijn ook stageplekken in het buitenland, bijvoorbeeld op de ambassade in Peru of Australië.

Je kan ook langslopen bij de Studenten Loopbaan Service voor al je vragen over stages en je verdere loopbaan als (afgestudeerde) geschiedenisstudent. Ze zijn te vinden in het Lipsiusgebouw, op de begane grond.


Ken jij nog stages voor geschiedenisstudenten? Mail dan de vice-praeses via vicepraeses@dehsvl.nl en we plaatsen de vacature op de site.