Stages & Projecten

Geschiedenis is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Binnen de HSVL kan je via verschillende commissies en het bestuur extra ervaring opdoen naast je studie, maar ook hierbuiten zijn vaak veel mogelijkheden. Waar vind je deze mogelijkheden? Wat voor stages en bestuursfuncties zijn er te vinden? Dat kan je hier vinden! Deze webpagina wordt regelmatig aangevuld met stages, onderzoeksprojecten en bestuursfuncties.

Huidige aanbod:

Directie Sub-Sahara Afrika (BuZa)

De Directie Sub-Sahara Afrika (DAF) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt 6 fulltime stageplekken aan voor een aansluitende periode van zes maanden. De startdatum is 1 februari 2018. DAF is een van de vijf regiodirecties op het ministerie en is hét expertisecentrum voor landen- en regiokennis over het Afrikaanse continent.

Tijdens de stage ondersteun je landenmedewerkers en draag je bij aan het waarborgen van een samenhangend buitenland beleid. De dagelijkse werkzaamheden variëren sterk en kunnen uiteenlopen van het beantwoorden van burger- en Kamervragen, het bijwerken van landeninformatie, het voorbereiden en (mee)schrijven van notities voor bewindspersonen tot het organiseren van bezoeken, lezingen en seminars. Daarnaast neem je deel aan vergaderingen met externe partijen – zoals ambassadeurs, ngo’s, politieke actoren of vertegenwoordigers van internationale organisaties. Studenten lopen stage bij een betrokken directie gericht op een continent volop in beweging: naast het groeipotentieel en toenemende interesse van het bedrijfsleven, zijn ook mensenrechten, conflicten en instabiliteit onderwerpen waar de directie zich mee bezighoudt.

Wij schrijven u aan om deze stageplekken bij u onder de aandacht te brengen. Zou u onze vacatures willen verspreiden onder uw studenten en/of publiek. Studenten kunnen zich aanmelden voor plekken bij vijf verschillende landenclusters. Via deze link is verdere informatie over de vacatures te vinden. De uiterste inzenddatum is woensdag 8 november.


Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen

Als student Geesteswetenschappen of pas afgestudeerde kun je bij de Studenten Loopbaan Service Geesteswetenschappen terecht voor advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk en voor cursussen/workshops over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren. Het stage-aanbod van de Studenten Loopbaan Service wordt continu aangevuld en het aanbod is zeer divers. Op dit moment zijn er stages binnen onder andere de overheid en non-profitorganisaties beschikbaar. Ook zijn ook stageplekken in het buitenland, bijvoorbeeld op de ambassade in Peru of Australië.

Je kan ook langslopen bij de Studenten Loopbaan Service voor al je vragen over stages en je verdere loopbaan als (afgestudeerde) geschiedenisstudent. Ze zijn te vinden in het Lipsiusgebouw, op de begane grond.


Ken jij nog stages voor geschiedenisstudenten? Mail dan de vice-praeses via vicepraeses@dehsvl.nl en we plaatsen de vacature op de site.