Tijd voor wat studie

by Déjà Vu

050

Mike van de Gender

Zoals het vorige week nog lekker feesten was, zo zitten we deze week weer braaf in de schoolbanken. Tenminste, als je beneden de rivieren studeert. Voor ons Leidse studenten was er helaas geen officiële vrije week, hoewel ik weet dat genoeg mensen deze alsnog genomen hebben.

Nu, als we dan toch moeten studeren, dan kunnen we dat beter op een mooie, rustige en gezellige plek doen nietwaar? Ikzelf heb inmiddels een paar leuke stekjes vlakbij ons gehate Lipsius gevonden, die ik hieronder graag met jullie zal delen.

1. De Universiteitsbibliotheek Leiden

Deze eerste optie hoef ik waarschijnlijk weinig toe te lichten. In onze UB is alles voorhanden wat je nodig hebt: warme zitplek, stroom, stilte, een café en een grote voorraad aan papieren en digitaal studiemateriaal. Ga gezellig in een van de draaistoelen op de begane grond of aan de smakeloos witte designtafels van de bovenverdiepingen zitten en gebruik de stoel van je buurman om je boeken op te deponeren. Vergeet echter niet dat je je koffie uit het café niet mee naar boven neemt, dat stelt de bibliothecaris niet op prijs.

2. Het Arsenaal

In het gebouw van Asian Studies kun je verassend goed zitten. De stoelen zitten er comfortabel, er zijn stopcontacten in elke tafel verwerkt (hoewel die van de eerste tafel aan de westkant het niet doen) en het is er meestal redelijk rustig. Bovendien is het gebouw erg mooi ingericht. En wie weet, misschien pik je nog wat Mandarijn op terwijl je zit te studeren!

3. Het Pakhuis

In dit café, bekend om zijn geliefde sandwichspecial en niet-werkende WiFi, kun je onder het genot van een broodje en wat koffie op alle gemak aan je studie werken. Er zijn op enkele strategische plekken stopcontacten geplaatst, waardoor je niet voor de batterij van je laptop hoeft te vrezen. Hoewel leren hier misschien niet al te gemakkelijk gaat, is het de ideale plek om je door huiswerk en projecten volgeplande dag door te brengen. Let echter wel op je portemonnee. 😉

4. De Hortus Botanicus

De Hortus in de winter? Maar natuurlijk! Hoewel het in de zomer heerlijk is om buiten bij de gracht op het gras te liggen, kun je in de winter ook prima in de Hortus werken. In de kassen heerst een prima temperatuur, staan stoeltjes en tafeltjes om aan te werken, en er is zelfs een bar aanwezig. Het enige minpuntje is dat er geen stopcontacten en WiFi-bereik zijn, maar papier heeft daar gelukkig geen last van.

5. Het Huizingagebouw

Last but not least hebben we natuurlijk ons eigen geliefde Huizinga. Gesitueerd op het kruispunt van de UB, het Pakhuis, de Hortus en het Arsenaal heeft het hoofdgebouw van geschiedenis bijna alles wat de bovengenoemde opties ook hebben. Je kunt op alle gemak op de vensterbanken in de wandelgangen zitten of gezellig in de kantine praten. Er is een bar aanwezig, hoewel zelden tot nooit in gebruik. En de catering? Wie heeft er nu zoiets nodig wanneer je gratis een kopje koffie of thee met het bestuur in ons immer gezellige HSVL hok kan drinken?

You may also like

Leave a Comment