Bestuur 2020-2021

Ieder jaar wordt de HSVL bestuurt door een nieuw bestuur. Gedurende het collegejaar zijn zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging en bepalen zij de koers voor dat jaar. Kom hieronder meer te weten over de individuele bestuursleden van dit jaar. Je kan natuurlijk ook altijd langslopen tijdens hun Hokdienst! Het bestuur van 2020-2021 bestaat uit onderstaande mensen.

HSVL 2020-2021 | ©Simone Both
Van links naar rechts: Nicole Hoebert, Daphne van Wijngaarden, Michael Reintjens, Jasper Kol en Lianne Imthorn

Michael Reintjens

Praeses

Hoi allemaal! Mijn naam is Michael Reintjens en dit jaar ben ik de Praeses van de Historische Studievereniging Leiden. Als Praeses zorg ik voor evenwicht in het bestuur en ben ik de eindverantwoordelijke van de vereniging. Daarnaast ben ik ook de representatie van de vereniging zowel naar binnen als buiten toe en behartig ik de belangen van de HSVL in facultaire, universitaire en landelijke overlegorganen. Als Praeses kan je je functie echt op je eigen manier inrichten en ik maak mij sterk voor een open vereniging waar iedereen lid kan zijn op zijn/haar eigen manier. Naast mijn bestuurstaken ben ik ook gewoon student, inmiddels alweer vierdejaars, en ben ik op het moment bezig met het schrijven van mijn scriptie, dat zich zal richten op de politiek-militaire geschiedenis van Indonesië. Eenieder die mij kent, weet dat ik ontzettend lang kan babbelen en me in elk gesprek wel kan mengen. Als je vragen hebt, of je wilt een babbeltje maken, schroom dan niet om contact op te nemen!

DAPHNE VAN WIJNGAARDEN

Abactis

Mijn naam is Daphne van Wijngaarden en ik bekleed dit jaar de functie van abactis binnen het bestuur. Als abactis houd ik me bezig met het notuleren van onze ellenlange vergaderingen, houd ik het overzicht in de agenda en houd ik de leden op de hoogte via de ledenmails. Daarnaast houd ik het algemene HSVL mailadres bij, dus stuur mij vooral een mailtje bij vragen of ideeën. Ook zit ik namens het bestuur in de alumniwerkgroep, waarmee we allerlei leuke activiteiten voor alumni organiseren. Naast mijn bestuursjaar probeer ik dit jaar mijn scriptie over de opkomst van kranten af te ronden. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn, van schilderen tot haken en breien. Dus zoek je nog een leuke (quarantaine) hobby spreek me vooral aan!

JASPER KOL

Quaestor

Mijn naam is Jasper Kol en dit jaar ben ik vol trots de Quaestor van de Historische Studieverenging Leiden. Als Quaestor ben ik vooral bezig met alle financiële zaken rondom de verenging, maar ik ben ook verantwoordelijk voor onze ledenadministratie. Als Quaestor draag je aardig wat verantwoordelijkheden met je mee, maar je bent daardoor wel betrokken bij bijna alles wat er binnen de verenging gebeurt en dat maakt de functie lekker divers. Natuurlijk is er ook nog een leven naast het bestuur. Inmiddels mag ik mijzelf door een kort Noors avontuur alweer vierdejaars geschiedenisstudent noemen. In deze laatste fase van mijn studie prijs ik mij gelukkig door het combineren van twee van mijn grote passies door mijn scriptie te schrijven over bier in middeleeuws Nederland en Scandinavië. Mocht je dus nog iemand zoeken om onder het genot van een lekker biertje te praten over Scandinavië zoek niet verder!

NICOLE HOEBERT

Vice-Praeses

Hoi! Mijn naam is Nicole Hoebert en ik ben dit jaar de Vice-Praeses van Bestuur Reintjens. Als Vice-Praeses ga ik over de sociale media, de boekverkoop en zal ik de Praeses bijstaan waar nodig. Sinds kort woon ik in Leiden, maar oorspronkelijk kom ik uit Den Haag. Dat zal je misschien af en toe wel merken aan mijn Haagse uitspattingen. Ik ben dol op schrijven en geschiedenis is mijn grote liefde. Bovendien ben ik een enorme theeleut (dus liever Hokthee dan Hokkoffie voor mij) en kan je me niet gelukkiger maken met zure matjes of sushi. Als je vragen hebt over mijn functie of hoe een bestuursleven eruitziet, kan je altijd mij ondervragen. Of als je gewoon gezellig wilt kletsen, mag dat ook altijd! De rest van het bestuur zal het zeker beamen dat ik een enorme kletskous ben.

Lianne Imthorn

Assessor Intern

Mijn naam is Lianne Imthorn en aankomend jaar zal ik voor de HSVL de functie van Assessor Intern vervullen. Ik hou me het hele jaar bezig met het reilen en zeilen van de commissies en het coördineren van de studentmentoren in samenwerking met het studiecoördinaat van Geschiedenis. Het diverse karakter van mijn functie door de vele commissies die de HSVL rijk is, maakt Intern zijn één van de leukste en meest variërende functies binnen het bestuur. Op dit moment doe ik naast mijn bestuursjaar ook de master International Relations: Global Order in Historical Perspective. Wanneer ik niet met bestuur of studie bezig ben, vind je me waarschijnlijk in de keuken. Koken is één van mijn grootste passies en ik hou ervan om hier uitgebreid mee bezig te zijn. Misschien zie je me op het hok nog wel restjes oppeuzelen met een bakje hokkoffie.

Assessor Extern

De functie van Assessor Extern zal dit jaar worden verdeeld onder de Praeses en Quaestor van het bestuur. Voor vragen: klik op het mailicoontje.