Bestuur 2021-2022

Ieder jaar wordt de HSVL bestuurt door een nieuw bestuur. Gedurende het collegejaar zijn zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging en bepalen zij de koers voor dat jaar. Kom hieronder meer te weten over de individuele bestuursleden van dit jaar. Je kan natuurlijk ook altijd langslopen tijdens hun Hokdienst! Het bestuur van 2021-2022 bestaat uit onderstaande mensen.

HSVL 2021-2022 | ©Simone Both
Van links naar rechts: Emile van der Vis, Diura Bijlsma, Inge Pronk, Arie Benschop en Elianne Koevoets.

Inge Pronk

Praeses

Lieve allemaal! Ik ben Inge Pronk en komend jaar ben ik de Praeses van de Historische Studievereniging Leiden. Komend jaar zal ik het gezicht zijn van de vereniging. Ik zorg ervoor dat het bestuur soepel loopt en zichtbaar is in de vereniging en binnen de Universiteit. Ik vertegenwoordig de HSVL ook in de Leidse overlegorganen. Ik ben vierdejaarsstudent Geschiedenis en ook al vier jaar lid bij de HSVL. Komend jaar ga ik mijn scriptie schrijven over zwarte vrouwen binnen de eerste feministische golf. In mijn vrije tijd hou ik van wielrennen en koken. Verder heb ik een intense koffieverslaving en ben altijd in voor een bakkie pleur. Mocht je vragen hebben komend jaar, kom vooral langs het hok voor een babbeltje en een bakkie!

Diura Bijlsma

Abactis

Hoi! Ik ben Diura, de abactis van de HSVL. Mijn takenpakket omvat het bijhouden van de mails en de post, het schrijven van de ledenmails, het notuleren van alv’s en onze eigen bestuursvergadering, en het bijhouden van de verenigingsagenda. Ik zit elke dinsdag op het hok, waar ik dan het liefst mijn favoriete theetje (Winter Glow) uitschenk aan geïnteresseerden. Bij mij staat op de achtergrond altijd de Eagles of een nummer van Elton John op. Verder is de kans groot dat je me treft met mijn neus in de boeken, want ik zit nog vol in mijn tweede jaar van de bachelor geschiedenis. Als je wil kletsen over jaren 70 muziek, of over theesmaken, kom dan vooral een keertje hoi zeggen!

Arie Benschop

Quaestor

Mijn naam is Arie Benschop, 23 jaar dit jaar hoop ik mijn scriptie te schrijven en mijn bachelor af te ronden. Dit jaar hoop ik de Quaestor te zijn van de HSVL en ga ik proberen om de geldstroom zo goed mogelijk te managen. Daarnaast deel ik samen met de abactis de functie van Assessor Extern. Ik ben geschiedenis gaan studeren omdat ik het verhaal achter dingen die gebeuren interessant vind en wil weten waarom dingen gebeuren. In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen. Ik hoop op een mooi jaar samen met jullie!

Emile van der Vis

Vice-Praeses

Hallo! Mijn naam is Emile, ik ben 24 jaar en ik ben het aankomende jaar de Vice-Praeses in het 33ste bestuur Pronk. Ik ben verantwoordelijk voor de boekverkoop, de sociale media en het bijstaan van de Praeses. Ik woon in het pittoreske Voorhout op een boerderij samen met mijn 2 huisgenoten en mijn kat. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig plaatjes luisteren (en verzamelen) en het kijken van series. Ook ben ik als het lekker weer is druk aan het werk in de moestuin of in de tuin. Je kan mij altijd blij maken met een grote fles lipton ice tea of een wijntje! Als je vragen hebt over mijn fantastische functie of over het leven kan je altijd naar me toe lopen voor een praatje of gewoon gezellig langskomen tijdens mijn hokdienst of misschien kom jij mij wel tegen in de mooiste uitgaanslocatie van Leiden!

Elianne Koevoets

Assessor Intern

Hoi allemaal! Ik ben Elianne Koevoets en ik ben dit jaar de Assessor Intern van Bestuur Pronk. Het gehele jaar zal ik mij bezighouden met alles wat gaat over het commissieleven binnen de HSVL. Door alle diverse commissies ben ik heel erg betrokken bij de vereniging en dat maakt mijn functie de leukste van het hele bestuur! De studentmentoren vallen ook onder mijn hoede, dus naast de vereniging, ben ik ook heel erg betrokken bij de opleiding zelf. In mijn vrij tijd ben ik graag aan het koken, eten, zing ik in mijn bandje en hou ik ervan om creatief bezig te zijn met schilderen, macramé of tekenen. Als geboren en getogen Leidse heeft Leiden wel een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben vaak te vinden in het mooie centrum bij verschillende koffietentjes voor een kopje koffie of thee. Dus, mocht je nog tips willen voor de leukste plekjes in Leiden, schroom dan niet om mij om de hotspots te vragen.

Assessor Extern

De functie van Assessor Extern zal dit jaar worden verdeeld onder de Abactis en Quaestor van het bestuur. Voor vragen: klik op het mailicoontje.