Stages & Projecten

Geschiedenis is een brede studie waar je veel kanten mee op kan. Binnen de HSVL kan je via verschillende commissies en het bestuur extra ervaring opdoen naast je studie, maar ook hierbuiten zijn vaak veel mogelijkheden. Waar vind je deze mogelijkheden? Wat voor stages en bestuursfuncties zijn er te vinden? Dat kan je hier vinden! Deze webpagina wordt regelmatig aangevuld met stages, onderzoeksprojecten en bestuursfuncties.

Huidige aanbod:

 •  Stage op de Politieke afdeling van de Nederlandse Ambassade in AnkaraDe Politieke Afdeling van de Nederlandse ambassade in Ankara is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode van 1 augustus 2017 t/m 31 januari 2018.WerkomgevingEr gebeurt op dit moment ontzettend veel in Turkije en zijn regio. Ook in de bilaterale relaties tussen Nederland en Turkije is veel in beweging. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. De Politieke Afdeling van de ambassade houdt zich onder andere bezig met de meer dan 400 jaar oude betrekkingen tussen beide landen, Europese integratie, buitenlands beleid, media en de ondersteuning van het maatschappelijk middenveld via MATRA- en mensenrechtenfondsprojecten.

  Stage-omschrijving

   

  Het betreft een gevarieerde stage met een breed scala aan werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Deze zijn onder andere:

  • Actieve deelname aan de dagelijkse werkzaamheden van de politieke afdeling en incidenteel van andere afdelingen op de ambassade;
  • Dagelijks Nederlandse en (Engelstalige) Turkse media scannen op relevante artikelen;
  • Bijdragen aan rapportages over de politieke, mensenrechten en sociaal-maatschappelijk situatie in Turkije;
  • Up-to-date houden van de ambassadewebsite en het actief bijhouden van de externe Facebookpagina, in samenwerking met het consulaat-generaal in Istanbul;
  • Helpen bij het organiseren van activiteiten op het gebied van publieksdiplomatie en cultuur, in samenwerking met het consulaat-generaal in Istanbul.
  • Meewerken aan de inhoudelijke en logistieke voorbereiding en uitvoering van programma’s voor inkomende bezoeken/missies;
  • Bijdragen aan het onderhouden van een relevant netwerk (meegaan naar gesprekken/bijeenkomsten, bijwonen van conferenties en verslaglegging daarvan, bijwonen recepties en evenementen, soms ook na werktijd);
  • Ad-hoc relevante informatie aanleveren voor medewerkers van de afdeling;
  • Opstellen van notulen van vergaderingen.

 

Gezocht: stagiair voor internationaal secretariaat PvdA

Het partijbureau is de professionele werkorganisatie van de Partij van de Arbeid en levert ondersteuning aan de vereniging, haar afdelingen, vrijwilligers, bestuurders en politici. Het partijbureau biedt ruimte voor studenten van allerlei soorten opleidingen om relevante ervaring op te doen. Bij het internationaal secretariaat van de PvdA is een stageplaats beschikbaar voor de periode 1 september 2017 tot 29 januari 2018.

De stage

Je ondersteunt de internationaal secretaris bij de voorbereiding van internationale activiteiten, bijvoorbeeld door informatie te vergaren over de politieke situatie in een land. Je draagt bij aan de communicatie door de website bij te houden en de redactie van de maandelijkse nieuwsbrief te voeren en zelf stukken te schrijven die interessant zijn voor de achterban van de PvdA. Verder help je mee om activiteiten met een internationale insteek in Nederland te organiseren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Partij voor Europese Sociaaldemocraten en de Foundation Max van der Stoel.

Solliciteren?

Wij bieden een stageplaats voor de periode van 1 september 2017 tot 29 januari 2018 voor vier dagen in de week. Ben je na het lezen van deze stagevacature enthousiast geworden? Stuur dan voor 19 juni een mail met een sollicitatiebrief en CV naar Elmar Smid: esmid@pvda.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met Elmar: 020-551 2146. De sollicitatiegesprekken zullen eind juni plaatsvinden.

>/div>