Commissies

De HSVL heeft tal van commissies die hun eigen taak hebben binnen de vereniging. Elke commissie wordt in de zomer samengesteld en samen met het nieuwe bestuur worden zij ingehamerd in september. De commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van diverse activiteiten, zoals een jaarlijks symposium, lezingen, studiereizen, feesten, borrels en nog veel meer! Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende commissies en wat zij jou te bieden hebben.

Commissiefoto

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Arjan van der Hoff
Coen de Witt Wijnen
Nimué Meijer
Hanne Hassink
Kjeld Botter
Eefje Kempen
Nick Velt

Activiteitencommissie

ACCIE 2021-2022

Lieve HSVL’ers,

 

Na een sombere periode vol met lockdowns, maatregelen en weinig fysiek contact is er eindelijk weer een betere tijd aangebroken en dat kan dus maar één ding betekenen: de leukste commissie van de HSVL kan weer volop aan de slag! De tijd van binnen zitten achter je scherm is nu hopelijk echt voorbij, dus het is tijd om weer actief bezig te gaan en daarom luidt ons motto dan ook “kom in ACCIE”!

De ACCIE zal dit jaar een heleboel verschillende activiteiten aanbieden: van excursies en lezingen tot borrels en feestjes. Wij hebben voor jullie een heel nieuw, creatief en origineel programma vol gezelligheid opgesteld en hopen jullie allemaal te zien bij onze activiteiten. Dus kom in ACCIE en meld je zeker aan! 😉

Liefs,
De ACCIE

Archiefcommissie

Archiefco 2021-2022

Een geschiedenisvereniging zonder archief is als een Leidenaar zonder 3 oktober. Daarom zijn er zeven personen die zich hard inzetten voor deze broodnodige taak! Het HSVL-archief bestaat uit een verzameling van oude notulen, programmaboekjes, draaiboeken en hier en daar nog floppydisk. Deze commissie is al deze documenten aan het digitaliseren, zodat het voor de leden nog makkleijker wordt om toegang te krijgen tot nuttige en interessante archiefstukken. Daarnaast organiseren wij de B-oral, waarbij we herinneringen aan de HSVL vergaren en schrijven we leuke stukjes voor de Déjà Vu en voor op de sociale media over onze favoriete archiefstukken. In deze tijden van corona is de kans groot dat jullie ons nooit gaan zien, maar we zijn te herkennen aan onze ouderdom en een biertje in de hand!

cropped-HSVL-Logo-vierkant.png

Praeses
Abactis
Assessor media
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor

Nick Velt
Lianne Imthorn
Laura Kimman
Tommy van Thienen
Jasper Kol
Daniëlle van Goethem
Rik Hoekstra

Carrièrecommissie

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Charlotte Schuite
Daphne van Wijngaarden
Lianne Bubbert
Vanja Verbrugge
Michael Reintjens
Wessel Kornegoor
Martijn van Maaswaal

Carrièrecommissie

Carrièrecommissie 2021-2022

De Carrièrecommissie is de nieuwste aanwinst van de HSVL. Wij organiseren activiteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook helpen in je studie of werk carrière. Denk aan een Studieskilss Workshop en een Stagetocht, maar ook aan de grootste activiteit die wij organiseren; de Carrièredag. Op deze dag organiseren we naast een lezing, ook verschillende waardevolle workshops. De Carrièrecommissie is er niet alleen voor de huidige leden van de HSVL, we organiseren ook drie keer per jaar een activiteit voor Alumni. De commissie is dus zeer divers, en we kunnen al onze creativiteit kwijt in het bedenken van verschillende activiteiten!

CoACH

COACH 2021-2022

De COACH, de leukste commissie om te doen, bestaat dit jaar uit een paar enthousiaste eerstejaars en wat COACH veteranen. Wij staan klaar om alle eerstejaars dé geschiedenis ervaring mee te geven en hier ouderejaars bij te betrekken. Naast veel leuke activiteiten organiseren bonden we veel tijdens de vergadering en houden we wel van een biertje op de maandelijkse borrel. Daarnaast gaan we dit jaar voor de commissiebokaal, dus commissies opgepast!  

WhatsApp Image 2021-11-09 at 09.45.37

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor
Assessor

Sam Peters
Nova Verkerk
Caroline Ottenbros
Lucas Bakkum
Zeynep Su Yasar
Lucas Drop
Claartje van ’t Hof
Jelle de Boer

hsvl-favicon

Hoofdredacteur
Abactis
Eindredactie
Eindredactie/Red. Media
Eind redactie
Redacteur Media
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Vormgever

Enzo Bons
Noa van de Klundert
Marit Scheepsma
Julia Meijer
Casper Jager
Nick de Jong
Noor Jongeneel
Mirte Gosselink
Hilde Verder
Tom Fahner
Wouter van der Hoff
Jan Zieleman
Fleur Steeman

Déjà Vu redactie

Déjà Vu 2021-2022

De Déjà Vu is het verenigingstijdschrift van de HSVL. Vier keer per jaar brengt de redactie een nieuwe editie uit, boordevol artikelen over de geschiedenis, de politiek en de actualiteit. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het produceren van podcasts en documentaires, welke te vinden zijn op Spotify en YouTube. Wil jij de commissie ondersteunen en de verschillende edities thuis ontvangen? Klik hier https://bit.ly/DVVriend

Diescommissie

Diesco 2021-2022

De Diescommissie organiseert elk jaar rond de zomer de Dies van de HSVL. Dit prachtige moment in de zomer is de mogelijkheid voor leden, oud-leden en professoren om samen te komen en onze mooie vereniging te vieren. Na het succes van afgelopen jaar willen wij, de Diesco, er alles aan doen om deze lijn door te zetten. We hebben een geweldig programma en locatie voor onze trouwe leden mogen regelen, waarin men de gelegenheid heeft om natuurlijk iconische herinneringen op te halen over onze mooie studievereniging. Op een onvergetelijke en schitterende Dies!

DIES commissie 2022

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor

Ruben Snoek
Kjeld Botter
Suzanne van Spijker
Caroline Ottenbros
Sarah van Leeuwen
Floris van Adrichem

WhatsApp Image 2021-11-20 at 14.53.52

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Ivo Kostons
Claudia Moreira Calzadilla
Bart Wentholt
Noa Seide
Emma van Herwijnen
Femke Kahlmann
Pim Schoonebeek

Feestcommissie

Feestco 2021-2022

De feestcommissie van de HSVL organiseert de allerleukste feesten voor de studievereniging. Na deze gekke tijd hebben we allemaal wel behoefte aan wat gezelligheid. Daarom zal de feestco dit jaar ontzettend haar best doen om de gekste en leukste feestjes neer te zetten!
 
Wij organiseren clubfeesten, een cantus en natuurlijk ons welbekende gala. Van James bond tot aan de hippies, niets is voor ons te gek, wij maken er een feestje van. Het gala is een van de meest bezochte activiteiten van onze studievereniging dus wij raden jullie ook zeker aan om dit jaar te komen, want het zal weer episch worden! 🙂
 
Hopelijk zien we jullie snel!
 
‘Het leven is een feestje maar je moet de feestco nog ophangen’

Grote Reiscommissie

Grote Reisco 2021-2022

De Grote Reiscommissie organiseert elk jaar de Grote Reis, oftewel een van de hoogtepunten van elk HSVL jaar! Deze reis duurt ongeveer 10 dagen en gaat naar toffe bestemmingen waar je jouw studiegenoten nog beter leert kennen en een onvergetelijk avontuur beleeft. Door de balans van studie gerelateerde activiteiten en de wel bekende HSVL gezelligheid is dit een activiteit die je niet wilt missen. Zo gingen we in eerdere reizen onder andere naar Rusland, Marokko en Polen. Op reis worden leuke activiteiten georganiseerd en bezoeken we interessante musea, monumenten en natuurlijk een kroeg hier en daar. Inmiddels is het alweer even geleden dat er een Grote Reis heeft plaats gevonden waardoor er dit jaar met een frisse blik wordt gekeken. Mis de kans dus vooral niet om op reis te gaan met een van de gezelligste commissies der HSVL!
 
Groetjes van de Grote Reisco!
HSVL Logo vierkant

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Sander Groenendijk
Kenny Bovendeert
Jasper Kol
Amélie Potze
Emma Damen
Celeste van der Kamp
Tess de Rijke

IMG_0365

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor media
Assessor
Assessor

Sarah van Leeuwen
Mazarine Hoes
Marien de Ruyter
Suzanne Elbers
Noor Jongeneel
Christopher Coolen

Kleine Reiscommissie

Kleine Reisco 2021-2022

De Kleine Reiscommissie van de HSVL is er om de leukste reizen neer te zetten. Elk jaar worden er twee reizen en een liftweekend georganiseerd. Na een raar coronajaar hebben we hier nog meer zin in dan voorheen! Bestemmingen waar we voorheen zijn geweest zijn onder andere Schotland, Athene en Berlijn. Ook dit jaar zullen er natuurlijk weer prachtige locaties bezocht worden. Tijdens de reizen gaan we naar musea, maken we stadswandelingen en natuurlijk is er ook voldoende ruimte om gezellig uit te gaan. Een reis beschrijven is al leuk, maar de echte reis is nog veel leuker! Hopelijk zien we je dan ook op reis om alle leuke aspecten van de Kleine Reisco te laten zien.

Kusjes en tot snel!

Kleine Reiscommissie 2021-2022

Verleg je grenzen!

Propagandacommissie

Propco 2021-2022

Ook dit jaar is de propco weer de plek om te zijn om jouw activiteit te promoten. Van feest tot symposium en van borrel tot museumbezoek. De propco maakt het promotiemateriaal dat jouw activiteit zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Poster, facebook banners en instagram posts, als jij het kunt bedenken kunnen wij er de promo voor maken. We zijn dit jaar weer vol met inspiratie dus stuur vooral jullie aanvragen onze kans op via ons vernieuwde aanvraagformulier. Ook voor fotografen kun je dit jaar weer bij ons terecht, stuur ons een email en wij sturen onze beste paparazzi jullie kant op.

HSVL Propco 2021

Praeses
Abactis
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor

Bryan Sodenkamp
Michael Reintjens
Lianne Imthorn
Yannick Maas
Aine van Helmond
Jimmy Diekman
Emiel Overduin

346576D9-7AA8-4674-9208-4D386AC18348

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Acquisitie
Assessor media
Assessor
Assessor

Amal Maatoug
Niek Schilperoord
Daphne van Wijngaarden
Valérie Slijkerman
Mirjam van Dam
Dies van der Marel
Rosa Versluis

Symposiumcommissie

Sympco 2021-2022

De Symposiumcommissie, ook wel bekend als de Sympco (ja we zijn sympen haha), draagt ieder jaar zorg voor de organisatie van een symposium, een groot historisch evenement vol lezingen en gave sprekers. Daarnaast organiseren wij het Kroegencollege, een avond waarbij er in verschillende kroegen korte colleges worden gegeven over een onderwerp.

De sympco is dus het hele jaar lekker druk bezig met voornamelijk deze twee historisch getinte activiteiten. Het symposium is bedoeld voor een groot publiek, dus er gaat veel organisatie in. We regelen met de commissie alles met veel plezier: van het thema, tot de promotie en de sprekers. Een jaartje sympco is dus enorm leerzaam, maar vooral ook superleuk. Het is natuurlijk kristalhelder dat wij de leukste (en knapste en gezelligste etc.) commissie van de HSVL zijn (de andere commissies mogen er ook wel wezen)!

Tot ziens op onze activiteiten! 🙂

 

Kusjes de Sympco