Commissies

De HSVL heeft tal van commissies die hun eigen taak hebben binnen de vereniging. Elke commissie wordt in de zomer samengesteld en samen met het nieuwe bestuur worden zij ingehamerd in september. De commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van diverse activiteiten, zoals een jaarlijks symposium, lezingen, studiereizen, feesten, borrels en nog veel meer! Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende commissies en wat zij jou te bieden hebben.

Activiteitencommissie

ACCIE 2020-2021

Lieve HSVL’ers,

Ook dit jaar staat de ACCIE weer voor jullie klaar om de leukste activiteiten te organiseren om de geschiedenis nog dichterbij te brengen. Door de combinatie van nieuwe frisse blikken en jaren van ervaring zijn wij er zeker van dat de ACCIE dit jaar weer een te gekke planning voor jullie in elkaar weet te zetten! We zorgen door het hele jaar heen voor een grote variëteit van geweldige activiteiten, dus voor ieder wat wils. Ook in deze gekke tijden maken wij het mogelijk dat jullie mACCIEmaal kunnen genieten!

Veel liefs, en hopelijk tot snel,
De ACCIE

HSVL ACCIE 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Margot Roelofs
Peter Boekel
Daniël Hooimeijer
Coen de Witt Wijnen
Tommy van Thienen
Eveline Bezemer
Jessie van Straaten

HSVL Archiefco 2021

Praeses
Abactis
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor

Thirza Terdu
Jan van der Star
Emile van der Vis
Nick Velt
Tom Kreischer
Frenk Poldervaart
Willem Groeneweg

Archiefcommissie

Archiefco 2020-2021

Een geschiedenisvereniging zonder archief is als een Leidenaar zonder 3 oktober. Daarom zijn er zeven personen die zich hard inzetten voor deze broodnodige taak! Het HSVL-archief bestaat uit een verzameling van oude notulen, programmaboekjes, draaiboeken en hier en daar nog floppydisk. Deze commissie is al deze documenten aan het digitaliseren, zodat het voor de leden nog makkleijker wordt om toegang te krijgen tot nuttige en interessante archiefstukken. Daarnaast organiseren wij de B-oral, waarbij we herinneringen aan de HSVL vergaren en schrijven we leuke stukjes voor de Déjà Vu en voor op de sociale media over onze favoriete archiefstukken. In deze tijden van corona is de kans groot dat jullie ons nooit gaan zien, maar we zijn te herkennen aan onze ouderdom en een biertje in de hand!

CoACH

COACH 2020-2021

Lieve leden,
Wij zijn de COACH, de Eerstejaarscommissie van de HSVL. We bestaan uit zeven enthousiaste commissieleden die super vel zin hebben om het komende collegejaar de leukste activiteiten speciaal voor de eerstejaars te organiseren. Komend jaar kunnen jullie van ons een hoop creativiteit verwachten. Sommige activiteiten kunnen wellicht niet in hun oude vorm gehouden worden, maar wij zijn zeker niet van plan stil te zitten en zullen overal een oplossing voor zoeken. Naast borrels na elke tentamenweek, de Eerstejaarsdagen en het Eerstejaarsweekend, zullen wij ook enkele activiteiten organiseren. Hierbij zullen we zowel educatieve als sportieve activiteiten organiseren. Hopelijk zien we je snel bij een van onze activiteiten!

HSVL COACH 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Lianne Bubbert
Caroline Ottenbros
Jan Kralt
Nova Verkerk
Sam Peters
Bert Steeghs
Zeynep Su Yasar

HSVL Déjà Vu 2021

Hoofdredacteur
Abactis
Eindredactie
Eindredactie
Redacteur Media
Redacteur Media
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Vormgever
Vormgever

Vivian Weijland
Enzo Bons
Julius van der Poel
Casper Jager
Jimmy Diekman
Gidon Weegink
Sjors Stuurman
Julia Meijer
Marit Scheepsma
Tom Fahner
Nina Witteman
Els Pijlman

Déjà Vu redactie

Déjà Vu 2020-2021

Wij zijn de redactie van de Déjà Vu, de grootste commissie van de HSVL. Wij bestaan uit twaalf leden die onder andere schrijven, filmen, redigeren en vormgeven voor het tijdschrift van de vereniging. Vier keer per jaar brengen wij een editie uit waarvan alle artikelen rond hetzelfde thema geschreven zijn. Bij elke editie hoort natuurlijk ook een gezellige lancering. Dit jaar hebben jullie al kunnen genieten van de septembereditie, maar behalve dat schrijven we ook blogs, maken we documentaires en organiseren we één keer per jaar een redactiebezoek. Van alle oude en nieuwe edities van de Déjà Vu kan je een online exemplaar vinden op de aparte pagina. Voor iedereen die een fysieke editie wil hebben, is er de mogelijkheid om ‘Vriend van de Déjà Vu’ te worden! Hiermee krijg je elke editie thuis op je deurmat. Veel leesplezier!

Diescommissie

Diesco 2020-2021

De Diescommissie organiseert elk jaar rond de zomer de Dies, de verjaardag van de HSVL waarop we met zoveel mogelijk leden samenkomen om onze mooie vereniging te vieren. Ondanks corona gaan we er een ontzettend mooi evenement van maken waar we terug zullen blikken op de prachtig geschiedenis die de HSVL kent en vooruit zullen blikken op al het moois dat nog gaat komen. Wij zijn dan wel de jongste commissie van de HSVL (opgericht in 2019), maar de gemiddelde leeftijd van onze commissieleden is zo hoog dat we die hier niet zulle noemen (we hebben iemand die bestuur deed in 2017, dat zegt genoeg denk ik). Met die wijsheid in pacht en ons tomeloos enthousiasme zullen wij er alles aan doen een onvergetelijke en schitterende Dies van te maken!

HSVL Diesco 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Leander den Boer
Dirk van Vugt
Jan van der Star
Ruben Snoek
Lex Dekker
Coen ten Cate
Sakina Mouami

HSVL Feestco 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Rik Hoekstra
Arie Benschop
Inge Pronk
Laura Kimman
Bart Wentholt
Diura Bijlsma
Kate Horstman

Feestcommissie

Feestco 2020-2021

De Feestcommissie van de HSVL is er, zoals de naam doet vermoeden, om de leukste feesten te organiseren. Naast feesten organiseren we ook het gala, een kroegentocht en nog vele andere activiteiten. Dit jaar mogen jullie van ons verwachten dat wij er alles aan zullen doen om met de leukste, gekste en creatiefste ideeën iets te organiseren. Wij staan altijd open voor leuke ideeën, dus schroom niet om ons gewoon te mailen. Hopelijk zien we elkaar snel op een activiteit!

Grote Reiscommissie

Grote Reisco 2020-2021

De Grote Reiscommissie organiseert elk jaar één grote studiereis naar het buitenland. Deze studiereis duurt 10 dagen, waardoor de bestemming wat verder weg kan liggen dan voor de Kleine Reiscommissie. Dit maakte het in voorgaande jaren mogelijk om te reizen naar onder andere Marokko, Rusland en Portugal. Tijdens deze reizen bezochten we musea, archeologische opgravingen en ambassades, maar ook leuke restaurants en kroegen.  

Dit jaar moet de Grote Reiscommissie een veel flexibelere instelling hebben dan voorheen. Op moment van schrijven wordt reizen naar het buitenland nog altijd afgeraden. Het is daarom nog onzeker of we dit jaar op reis kunnen. De commissie stelt de gezondheid van de deelnemers voorop en hoopt om dit jaar alsnog een veilige reis te mogen organiseren. We houden jullie op de hoogte! 

HSVL Grote Reisco 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Fréderique Bongers
Daniëlle van Goethem
Nova Verkerk
Merel Sonderman
Alexander Dollen
Vincent Tichler
Thirza Vis

HSVL Kleine Reisco 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor
Assessor
Assessor

Chris Voskamp
Sander Groenendijk
Kenny Bovendeert
Mazarine Hoes
Sarah van Leeuwen
Marien de Ruyter

Kleine Reiscommissie

Kleine Reisco 2020-2021

De Kleine Reisco, oftewel de leukste commissie der HSVL, organiseert elk jaar twee reizen en een liftweekend. Hoewel het dit jaar anders dan anders zal gaan, doen wij toch ons best deze prachtige reizen neer te kunnen zetten. De vergaderingen zijn bij de Kleine Reisco altijd gezellig en soms online. Ook daarbuiten vinden we het leuk om wat samen te doen. Zo eten we graag kibbeling, spelen (online) spelletjes en gaan lekker borrelen. Maar het leukste zijn natuurlijk de reizen zelf. Het feit dat je de reizen zelf mag organiseren, en daarmee samen bepaalt wat je wel (of juist niet!) wil gaan doen, maakt het nog leuker. Afgelopen jaren zijn er fantastische reizen neergezet en de bedoeling is dat, ondanks corona, we dat dit jaar toch weer door gaan zetten! Hopelijk zien we je op de reis! 

Kusjes en tot snel! 

Kleine Reiscommissie 2020-2021
Kijken hoe ver we komen

Propagandacommissie

Propco 2020-2021

De Propagandacommissie is de commissie waar je terecht kunt voor al je promotie benodigdheden. Of het nu gaat om een poster of een Facebook banner, de Propco is van alle markten thuis en zal met liefde jullie promotiemateriaal maken. Ook kun je bij ons terecht voor fotografen om ervoor te zorgen dat jullie activiteit nooit vergeten wordt. Dit jaar hebben we wederom weer de beschikking over een aantal van de meest creatieve vormgevers en de beste paparazzi fotografen, dus schroom niet en stuur jullie opdrachten onze kant op!

HSVL Propco 2021

Praeses
Abactis
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor
Assessor

Anne-Walter Ribbens
Bryan Sodenkamp
Dirk van Vugt
Damien Jooren
Yannick Maes
Jimmy Diekman
Fleur Steeman
Marieke Nolten
Nova Verkerk
Pim Voerman
Charlotte Snijder

HSVL Sympco 2021

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Acquisitie
Assessor
Assessor

Sjors Stuurman
Twan Kerkvliet
Anke van Eck
Jasmijn Droppert
Ymke Vreeburg
Nick Schilperoord

Symposiumcommissie

Sympco 2020-2021

De Symposiumcommissie, ook wel bekend als de Sympco, draagt ieder jaar zorg voor de organisatie van een symposium. Daarnaast organiseren wij sinds vorig jaar het Kroegencollege, een avond waarbij er in verschillende kroegen korte colleges worden gegeven over een onderwerp.
Net als het symposium heeft het Kroegencollege vaak een historisch tintje, maar we proberen de activiteiten zo breed mogelijk op te zetten. Zo is de activiteit dus niet alleen leuk voor de HSVL’ers of geschiedenisstudenten, maar kan een grotere doelgroep aansluiten. De Sympco houdt zich bij de organisatie van deze twee activiteiten bezig met allerlei zaken. Van locaties tot het thema en van promotie tot sprekers, alles regelen wij zelf.
De ervaringen die je opdoet bij de Sympco zijn heel goed voor je eigen ontwikkeling en staan goed op je CV. Naast een serieuze commissie zijn wij natuurlijk ook erg gezellig met spontane borrels, etentjes en commissieactiviteiten. Zien wij jou snel bij ons Kroegencollege of symposium?