Commissies

De HSVL heeft tal van commissies die hun eigen taak hebben binnen de vereniging. Elke commissie wordt in de zomer samengesteld en samen met het nieuwe bestuur worden zij ingehamerd in september. De commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van diverse activiteiten, zoals een jaarlijks symposium, lezingen, studiereizen, feesten, borrels en nog veel meer! Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende commissies en wat zij jou te bieden hebben.

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Caroline Ottenbros
Jisk van der Veen
Sander Groenendijk
Emma Damen
Jimmy Diekman
Kenny Bovendeert
Nicole Hoebert

almanakcommissie

Almanakco 2023-2024

Lang, lang geleden, draaide de almanakcommissie vredig mee in de vereniging. Alles veranderde toen het lustrumjaar voorbij was. Toen de HSVL ze het meest nodig had, verdwenen ze… Maar nu, vijf jaar later, is een nieuw lustrum aangebroken en bundelen zeven enthousiastelingen hun krachten bij elkaar om een waanzinnig mooie almanak neer te zetten. Het hele jaar lang zullen zij hoge piefen mailen, iedereen stalken met vijfduizenden polletjes en dagenlang de foto-archieven doorspitten om de afgelopen vijf jaar van de vereniging zo goed mogelijk op papier te zetten. Houdt alle HSVL-kanalen in de gaten, zodat ook jij dit bijzondere boek op tijd kan bemachtigen!

Lustrumcommissie

luco 2023-2024

Wij van de LuCo hebben de geweldige eer om dit jaar het enige echte lustrum te mogen organiseren! De HSVL is dit jaar weer jarig en wordt dit jaar extra in het zonnetje gezet. Wij zetten alles op alles om van de maand februari de meest epische maand ooit te maken, om dit lustrumjaar nooit meer te vergeten en een gouden studententijd te beleven, iets wat wij kunnen garanderen bij de LuCo. Naast het organiseren van deze prachtige activiteiten borrelen we ook vaak met elkaar en zetten wij gezelligheid en vriendschappen op 1, het belangrijkste van een commissie! Zoals je misschien al merkt: wij zijn inderdaad de leukste, creatiefste en meest geweldige commissie van de HSVL, dat heb je goed gezien!

Liefs LuCo

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor
Assessor

Pim Schoonebeek
Isabel Denkers
Noor Jongeneel
Olaf Stam
Feline Arnold
Iris Vaneman
Julia van Gog
Emma Pool

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Dave Zwart
Hugo van der Heijden
Daniel Wijkstra
Helena Bouwmeester
Martijn de Jager
Yara Laterveer
Raviv Amorij

Activiteitencommissie

ACCIE 2023-2024

ACCIE Coming soon!

Archiefcommissie

Archiefco 2023-2024

De archiefcommissie wordt ook wel als de belangrijkste commissie van de HSVL gezien, aangezien wij ons bezig houden met vastleggen van échte historie. In een jaar gebeuren er veel activiteiten bij de HSVL, die nuttig en leuk zijn om te bewaren. De archiefcommissie zet zich in om de hoogtepunten van voorgaande jaren uit te zoeken en te digitaliseren. Daarnaast organiseren wij ieder jaar een B-oral, waar leden van de vereniging hun mooiste, leukste of spannendste moment of activiteit van het jaar kunnen beschrijven op blaadjes. De archiefcommissie voorziet de vereniging daarnaast met de allerleukste memes over de HSVL. Naast deze belangrijke taken is er gelukkig ook tijd voor veel gezelligheid binnen de archiefco!

Archiefco

Praeses
Abactis
Assessor flappen
Assessor media
Assessor media
Assessor
Assessor

Celeste van der Kamp
Jasper Kol
Daphne van Wijngaarden
Kjeld Botter
Sander Groenendijk
Vincent Tichler
Marien de Ruyter

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor

Marien de Ruyter
Iris Vaneman
Rozemarijn Hoekstra
Nick Janssen
Duco du Perron

Carrièrecommissie

Carco 2023-2024

Wat kan je nou eigenlijk worden met geschiedenis? Als geschiedenis student krijg je deze vraag op elke verjaardag, borrel met vvvtjes en tijdens kerst. Gelukkig is er een commissie in het leven geroepen om precies die vraag te beantwoorden, de Carco! De carrièrecommissie organiseert samen met bedrijven en alumni verschillende carrièregerichte activiteiten per jaar, zodat jullie eindelijk weten wat je later kan worden. Naast carrièreactiviteiten organiseren wij ook alumni activiteiten waarbij oud geschiedenis studenten drie keer per jaar even terug kunnen naar het studentenleven. Dus iedereen die wil weten of er leven na de uni is kan bij ons terecht!  

CoACH

COACH 2023-2024

Wij als COACH zetten ons een jaar lang in om allerlei toffe activiteiten te organiseren voor alle eerstejaarsgeschiedenisstudenten. Zo organiseren we een vast aantal activiteiten zoals Eerstejaarsborrels, waar eerstejaarsstudenten elkaar leren kennen onder het genot van een drankje, hebben we Ouderdagen waar ouders de kans krijgen om de universiteit te ontdekken en organiseren we als kers op de taart het Eerstejaarsweekend. Tijdens dit weekend gaan we met een grote groep nieuwe studenten geschiedenis op kamp waar we op locatie allemaal verschillende activiteiten ondernemen met als afsluiter een feest! Op onze activiteiten leer je veel medestudenten kennen waarmee je je studententijd goed begint. Kortom, de COACH staat klaar om ervoor te zorgen dat jouw eerste jaar op de universiteit een geweldige ervaring wordt!

Groetjes, de COACH

 

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Jesse Lodder
Nico Rohof
Sam Verwijs
Larissa Langbroek
Christine Dijs
Christopher Coolen
Chris Schleijpen

Hoofdredacteur
Abactis/Redacteur
Eindredactie
Eindredactie
Redacteur Media
REDACTEUR MEDIA
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Vormgever
VORMGEVER

Hilde Verder
Enzo Bons
Wouter van der Hoff
Jan Zieleman
Julia Meijer
Yaron Buteijn
Bjarne van Oranje
Tarik Dellouche
Marit Scheepsma
Lennie van Leeuwen      
Lila Percyznska
Gideon Bontenbal
Vera Willemsen

Déjà Vu redactie

Déjà Vu 2023-2024

Leuk dat je kennis maakt met de Déjà Vu, de creatiefste commissie binnen de vereniging! Of je nu houdt van quizjes maken, thema-artikelen schrijven, vormgeven of interviewen houdt, bij ons kun je altijd je ei kwijt. Elke maand produceren wij een podcastaflevering. Daarin leggen we een historisch onderwerp voor je uit, of interviewen een docent van de universiteit. Daarnaast schrijven we het verenigingsblad. Daarin lichten wij vier keer per jaar een zelfgekozen onderwerp uit. Van artikelen tot speurtochten, er is voor ieder wat wils. De edities worden de Déjà Vu lancering gepresenteerd. Daar is het klein maar fijn, en heeft de commissie het net zo gezellig als op de karaoke-avonden en slaapfeestjes die binnen de commissie worden georganiseerd. Dus, lees en luister je mee? Of zien we je volgend jaar als nieuw redactielid?

Diescommissie

Diesco 2023-2024

De Dies is nog niet geformeerd!

Coming soon!

HSVl logo

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor ACQUISITIE

Marit Scheepsma
Rosa Versluis
Celeste van der Kamp
Nico Rohof
Alexander Patijn

 

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor ACQUISITIE
Assessor
Assessor

Celeste Blom
Sarah Drijver
Femke Vermeulen
Isabel Denkers
Julian Franssen
Roan Andrea
Lieve Verkade

Feestcommissie

Feestco 2023-2024

In het lustrumjaar lid zijn van de HSVL is niet niks: dit jaar worden alle leden extra in de watten gelegd, met mooie activiteiten, borrels en feesten. Wij als Feestco van 2023-2024 dragen daar graag ons steentje aan bij! Als student aan de universiteit is er namelijk meer te doen dan alleen maar met je neus in de boeken zitten. Onze commissie zorgt er graag voor dat alle stress en verveling van uni er eens in de zoveel tijd uit kan worden gedanst op de themafeestjes en op het jaarlijkse gala. Door ons worden de leukste locaties geregeld, de hipste thema’s bedacht, en de beste dealtjes gesloten om voor jullie een heerlijke avond neer te zetten. Er staat nog super veel moois in de agenda van dit lustrumjaar, met onder andere het prachtige lustrumgala en een klapper van een eindfeest. We zien jullie graag bij onze aankomende evenementen! Houd onze Instagram in de gaten voor de updates @feestco_hsvl 😉 
Heel veel liefs!!
De Feestco

Grote Reiscommissie

Grote Reisco 2023-2024

Hoi, ja jij daar! 

Ben jij het ook zo zat om voor je uit te staren in de collegezalen? Een goed excuus nodig om uit de hedendaagse sleur te stappen? Ga dan mee op de Grote Reis! De grotereiscommissie organiseert eens per jaar een reis van ongeveer 10 dagen. Deze locatie zal alles bieden wat je als student nodig hebt. We gaan op zoek naar de meest interessante, spannende en uitdagende locaties van onze reis! En dat voor een studentenprijsje natuurlijk. Vriendschappen worden hier geboren en de avonturen die hier beleefd worden blijven jaren later nog te horen op de gangen van het Lipsius en het Huizinga. Begint de FOMO al op te komen?  

Wat houd je nog tegen? 

De Grote Reiscommissie ‘23-’24 

Grote Reis, Grote Spelers. 

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
ASSESSOR

Mart van der Pal
Karsten Budding
Suzanne van Spijker
Laurens Mol
Alec Jansen
Laura Schrama
Dean Watson

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor media
Assessor
Assessor

Claartje van ’t Hoff
Sem Duyvenstein
Christopher Coolen
Isa van Nelfen
Lanthe Majean
Mats Ege Adagideli

Kleine Reiscommissie

Kleine Reisco 2023-2024

De Kleine Reiscommissie is de gezelligste commissie van de HSVL waarmee je naar de meeste toffe locaties gaat. Wij organiseren namelijk elk jaar maar liefst twee reizen en een liftweekend! Op onze reizen leer je super veel mensen kennen terwijl je ook nog eens een toffe stad kan ontdekken! Daarnaast kan je bij ons je angsten voor praten met vreemden overwinnen, door mee te gaan op het liftweekend. En het mooist: alles wordt voor je georganiseerd door een super leuke, absoluut niet chaotische, commissie. Dus kom met ons mee om cultuur te proeven, musea te bezoeken, vrienden te maken en onvergetelijke herinneringen te maken!

Groetjes van de Kleine Reiscommissie!

Propagandacommissie

Propco 2023-2024

Ben jij wel eens op een HSVL-activiteit geweest? Dan heb je al eens met de propco te maken gehad, waarschijnlijk zonder dat je het door had. Want elke activiteit, reis, borrel, lezing, museumbezoek, filmavond of wat de andere commissies ook maar bedenken moet gepromoot worden. Wij als propco maken al dat promotiemateriaal! Van posts en story’s voor Instagram tot onthullingsvideo’s voor activiteiten kan je bij ons terecht. Eigenlijk zijn wij dus de ruggengraat achter elke activiteit, want zonder promotie geen aanwezigen. Maar niet alleen voorafgaand aan een activiteit spelen wij een belangrijke rol, ook bij het terugkijken naar al je favoriete evenementen spelen wij een rol. Wij fotograferen namelijk alle activiteiten en spelen de mooiste foto’s door aan de VP voor op de website. Wil je meer weten over de propco of een promotie/fotograaf aanvragen? Stuur ons dan vooral snel een mailtje!

Praeses
Abactis
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Fotograaf
Fotograaf
Fotograaf
Fotograaf

Jimmy Diekman
Rosalie Tolen
Raviv Amorij
Gerard van den Berg
Gideon Bontenbal
Emma Damen
Julia van Gog
Laurens Mol
Kenny Bovendeert
Christopher Coolen
Sem Duyvestein
Rosa Versluis

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor media
ASSESSOR ACQUISITIE
Assessor

Lucas Bakkum
Jan Zieleman
Donna Mao
Rosa Versluis
Bing de Ridder
Sarah Princen

Symposiumcommissie

Sympco 2023-2024

The best for last want niet te vergeten bij de HSVL is natuurlijk de Symposiumcommissie, of de Sympco zoals we hem ook wel noemen. Wij komen dan misschien alfabetisch als laatste, maar onze commissie staat op de eerste plek als het gaat om gezelligheid en leerzaamheid! Wij zetten de echt leerzame activiteiten van de HSVL neer, denk maar aan het Kroegencollege en het Symposium, maar door het jaar hebben we ook andere educatieve activiteiten voor jullie klaar staan. Dus kom met ons mee, terwijl we op de mooiste plekken van Leiden naar lezingen zullen luisteren van diverse interessante sprekers en er daarna samen over kunnen napraten! We hopen jullie snel te zien!