Commissies

De HSVL heeft tal van commissies die hun eigen taak hebben binnen de vereniging. Elke commissie wordt in de zomer samengesteld en samen met het nieuwe bestuur worden zij ingehamerd in september. De commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van diverse activiteiten, zoals een jaarlijks symposium, lezingen, studiereizen, feesten, borrels en nog veel meer! Hieronder vind je meer informatie over onze verschillende commissies en wat zij jou te bieden hebben.

thumbnail_Dé ACCIEfoto

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Rosa Versluis
Jeanna Vuijk
Sarah van Leeuwen
Femke Brink
Sanne van Ulden
Isabel Denkers
Mirjam van Dam

Activiteitencommissie

ACCIE 2022-2023

Er was eens een commissie met 7 dwergen en nog veel meer activiteiten. Maar! Er heerste een wrede vloek op de commissie. Jaar op jaar sukkelden ze door een angstaanjagend virus in een diepe slaap, waardoor de draak er met hun ledenweekend vandoor ging. Nu het virus weer verdwenen is en de dwergjes plaats gemaakt hebben voor 7 beeldschone dames in roze-Barbie-harnassen hebben zij het Kasteel Huizinga heroverd. Gewapend met prosecco en Bibble trekken zij ten strijde tegen het beest, met als queeste het organiseren van allerlei gezellige en educatieve activiteiten. De dappere die de draak verslaat, mag eindelijk weer een ledenweekend organiseren! En ze leefden nog lang en gelukkig 🙂

Liefs,
De ACCIE

Archiefcommissie

Archiefco 2022-2023

Lang, lang, lang geleden in een archiefdoos hier niet ver vandaan, begon ons verhaal. Vijf leden op leeftijd en een verdwaalde tweedejaars gingen de strijd aan tegen een ontelbare hoeveelheid notulen, bonnetjes, reisboekjes en niet AVG-proof documenten. Met goede zin en een blik op de toekomst, digitaliseren wij er dit jaar op los. Te herkennen aan onze karakteristieke buckethats claimen we onze plek in de spotlight, blazen we het stof weg van de archiefdozen en vervullen wij dé belangrijkste taak: het vastleggen van de HSVL geschiedenis. Bovendien verzamelen wij herinneringen in onze befaamde B-oral, organiseren wij (soms) activiteiten en delen we onze favoriete archiefstukken met de vereniging op de social media! 

Een gearchiveerde groet,

De Archiefco 2022-2023                                                                                    Bewaren meer dan cookies

Praeses
Abactis
Assessor media
Assessor
Assessor
Assessor

Nicole Hoebert
Bryan Sodenkamp
Vincent Tichler
Nick Velt
Christopher Coolen
Daphne van Wijngaarden

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie

Diura Bijlsma
Suzanne Elbers
Floris van Adrichem
Tess de Rijke
Pieter Burggraaf

Carrièrecommissie

Carrièrecommissie 2022-2023

Carco coming soon!

CoACH

COACH 2022-2023

Wij bij de COACH gaan dit jaar met zeven sterk allerlei eerstejaarsactiviteiten organiseren. Met een gemixte en gezellige groep organiseren wij dit jaar ontzettend leuke activiteiten voor de eerstejaars om de vereniging en elkaar te leren kennen. Uiteindelijk werken wij toe naar het slotstuk van de commissie: het Eerstejaarsweekend, het moment om het studentenleven in combinatie met de HSVL te ontdekken! Na vorig jaar helaas tweede te zijn geworden is de drang om de commissiebokaal te winnen nog groter dus zijn onze zinnen daarop gezet. Andere commissies opgepast dus! Al met al organiseert de COACH dus de leukste activiteiten dit jaar om de vereniging aan eerstejaars te introduceren.

Groetjes, de COACH!

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor acquisitie
Assessor
Assessor

Lucas Bakkum
Suzanne van Spijker
Jelle de Boer
Nico Rohof
Lucas Drop
Tijmen Frensel
Jesse Lodder

Hoofdredacteur
Abactis/Redacteur
Eindredactie
Eindredactie
Eind redactie
Redacteur Media
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Redacteur
Vormgever

Julia Meijer
Donato Finelli
Marit Scheepsma
Mirte Gosselink
Jan Zieleman
Demi Derks
Hilde Verder
Mirte Gosselink
Tarik Dellouche
Emma Bos
Wouter van der Hoff     
Babs van Eijk                                    Rose-Marente Stokkermans              Bjarne Oranje
Hilde Verder

Déjà Vu redactie

Déjà Vu 2022-2023

Stel je voor: je wordt ‘s ochtends in je studentenkamer wakker na een heerlijk avondje borrelen in de Vergulde Kruik. Je gooit de gordijnen open en de eerste zonnestralen van de dag verwarmen je gezicht. Terwijl je het koffiezetapparaat hoort pruttelen zie je iets door je brievenbus vallen. Ja hoor, daar ligt ie op je deurmat: een kersverse editie van de Déjà Vu! Yes, denk je, nu kan je de dag rustig starten met het lezen van epische verhalen uit de geschiedenis, het schrikken van shockerende feitjes over het heden en het lachen om grappige quotes van je vereniging. Een blad in elkaar gezet door een gezellige, grote en creatieve redactie, die óók nog een podcast op Spotify runt en columns publiceert op Instagram. Wat wil je nog meer? 

De podcast kan hier luisteren!                                                                               Wil jij de Déjà Vu thuis ontvangen? Wordt vriend!

Groetjes de Déjà Vu redactie!

Diescommissie

Diesco 2022-2023

De Dies is geformeerd!

Coming soon!

HSVl logo

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor

Bryan Sodenkamp
Lucas Bakkum
Sanne van Ulden
Sarah van Leeuwen
Jimmy Diekman
Hajo Kiesling

Capture

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor
Assessor

Emma van Herwijnen
Maud Voets
Pim Schoonebeek
Mikki Vrijenhoek
Femke Vermeulen
Celeste Blom
Tess de Rijke

Feestcommissie

Feestco 2022-2023

Student zijn betekent meer dan alleen maar blokken in de UB, je tijd uitzitten in colleges en vieze thee of koffie uit de automaten drinken. Wanneer de nacht valt, vind je ons met een drankje in de hand in een kroeg of club. Wij, als feestcommissie van de HSVL, organiseren met alle liefde de leukste en gezelligste feesten voor jullie en al jullie vrienden. Wij zijn een diverse groep van eerste- en ouderejaars met allerlei wilde plannen voor de beste feesten. Denk aan klassiekers als een cantus of het gala, maar unieke en originele feesten zullen dit jaar ook ongetwijfeld voorbij komen. Volg ons op Instagram (@feestco_hsvl) om op de hoogte te blijven van alles wat wij gaan organiseren dit jaar en dan zien we jullie daar! 

Heel veel liefs 

De feestco ❤️

Grote Reiscommissie

Grote Reisco 2022-2023

De Grote Reiscommissie organiseert elk jaar de Grote Reis, oftewel een van de hoogtepunten van elk HSVL jaar! Deze reis duurt ongeveer 10 dagen en gaat naar toffe bestemmingen waar je jouw studiegenoten nog beter leert kennen en een onvergetelijk avontuur beleeft. Er is een goede balans tussen avontuur, cultuur en studie waardoor dit een activiteit is die je niet wilt missen. Zo gingen we in eerdere reizen onder andere naar Rusland, Marokko en Kroatië. Op reis worden leuke activiteiten georganiseerd en bezoeken we interessante musea, monumenten en natuurlijk een kroeg hier en daar. Het is echt een buitenkans om voor een relatief laag bedrag een toffe reis mee te maken naar een coole locatie met de leukste mensen. Mis de kans dus niet om op reis te gaan met een van de gezelligste commissies der HSVL!


Groetjes van de Grote Reisco!

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Media
Assessor
Assessor

Claartje van ’t Hof
Emma Damen
Celeste van der Kamp
Jisk van der Veen
Karsten Budding
Else Flikkema

thumbnail_Foto KRC

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor media
Assessor
Assessor

Noor Jongeneel
Claudia Moreira Calzadil
Mart van der Pal
Zenzi Grevestein
Marit Scheepsma
Jaïr van Utrecht

Kleine Reiscommissie

Kleine Reisco 2022-2023

Zoals een goed schrijver ooit zei: ‘Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is, denk dan eens aan thuisblijven. Dat is dodelijk.’ En daar zijn wij het helemaal mee eens! Ben je ook toe aan wat anders dan de Leidse lucht, de soepen uit de kantine van het Lipsius of de min of meer lekkere hokkoffie? Ga dan mee op avontuur met de Kleine Reiscommissie! Twee keer per jaar organiseren wij een weekend naar een fantastische, schittermagische locatie. Daarnaast is er een liftweekend – iets wat iedereen minstens één keer moet hebben meegemaakt. Op deze reizen worden verhalen geboren en vriendschappen gemaakt; het is een fantastische ervaring die je niet wilt missen. Bovendien gaat er een geweldige commissie mee die allerlei activiteiten voor je organiseert op reis; van de mooiste schilderijen in het museum tot het donkerste hoekje van de kroeg – we hebben het allemaal voor je in petto. Dus, wat houdt je nog tegen?

Heel veel liefs en tot de volgende reis 🙂

Kleine Reiscommissie ’22-’23

Klein maar fijn!

Propagandacommissie

Propco 2022-2023

Ook dit jaar is de propco weer de plek om te zijn om jouw activiteit te promoten. Van feest tot symposium en van borrel tot museumbezoek. De propco maakt het promotiemateriaal dat jouw activiteit zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Poster, facebook banners en instagram posts, als jij het kunt bedenken kunnen wij er de promo voor maken. We zijn dit jaar weer vol met inspiratie dus stuur vooral jullie aanvragen onze kans op via ons vernieuwde aanvraagformulier. Ook voor fotografen kun je dit jaar weer bij ons terecht, stuur ons een email en wij sturen onze beste paparazzi jullie kant op.

HSVL Propco 2021

Praeses/fotograaf
Abactis
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Vormgever
Fotograaf
Fotograaf
Fotograaf

Gideon Bontenbal
Aine van Helmond
Jimmy Diekman
Gerard van den Berg
Yannick Maes
Romany Molegraaf
Amélie Potze
Christopher Coolen
Kenny Bovendeert
Sem Duyvestein

Praeses
Abactis
Quaestor
Assessor Acquisitie
Assessor media
Assessor

Nimué Meijer
Dies van der Marel
Olaf Stam
Emma Riquet
Camillie Breijer
Iris Vaneman

Symposiumcommissie

Sympco 2022-2023

Gefeliciteerd! Je hebt de Symposiumcommissie gevonden, de leukste/gezelligste/beste commissie van de HSVL!🤩 Wij van de SympCo zorgen ervoor dat de HSVL niet alleen hartstikke gezellig, maar natuurlijk ook af en toe leerzaam is. Van lezingen op de universiteit tot lezingen in de kroeg, en het grote Symposium aan het eind van het jaar, bij ons is er altijd tijd voor een praatje en een drankje.

 

Kom vooral langs bij onze lezingen, en luister onder het genot van een biertje of twee (of meer) naar de meest interessante sprekers: van wethouders tot museum-directeur, en van professoren tot politici.