Partners

Een deel van de activiteiten van de HSVL worden in samenwerking met externe partijen opgezet. Ieder jaar gaat de HSVL een aantal mooie samenwerkingen aan met verschillende partners die het leven voor jou als geschiedenisstudent net iets makkelijker maken. Kom hieronder meer te weten over de partners van de HSVL en wat ze jou als geschiedenisstudent te bieden hebben!

Universiteit Leiden

De HSVL is dé officiële studievereniging voor de opleiding Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Ieder jaar werkt de HSVL nauw samen met de universiteit voor het opzetten van indrukwekkende studiegerelateerde- en gezelligheidsactiviteiten.

Leids Universiteits Fonds (LUF)

Het Leids Universiteits Fonds (LUF) is een van de grote sponsoren van de HSVL. Ieder jaar kan de HSVL aanspraak maken op verschillende subsidies van het LUF voor haar reizen, symposia, of overige academische activiteiten. Als student kan je lid worden van het LUF door het studentenlidmaatschap. Hiermee steun je niet alleen het LUF, maar ook meteen de HSVL! Daarnaast krijg je nog korting bij tientallen winkels en cafés in Leiden en Den Haag. Meer informatie? Klik hier!

Heineken

Sinds 2021 heeft de HSVL een samenwerkingsovereenkomst met een van de bekendste biermerken ter wereld: Heineken! Op onze grote evenementen, waaronder bijvoorbeeld een eerstejaarsweekend of ledenweekend, kunnen we rekenen op hun producten. Zo kunnen zij bij evenementen vanaf een bepaalde grote zelfs een tap leveren.

 

Athenaeum Boekhandels

Altijd al benieuwd geweest waar jouw studieboeken vandaan komen? Tegen een mooie korting kan jij als geschiedenisstudent jouw studieboeken bij onze vaste partner Athenaeum Boekhandels aanschaffen. Op Nederlandse titels krijg je als HSVL’er 10% korting en op niet-Nederlandse titels wel 15%! Meer informatie is te vinden onder Boekverkoop of neem eens een kijkje op de website van Athenaeum Boekhandels.

BladNL

BladNL is de vaste partner van de HSVL als het aankomt op het drukken van ons verenigingstijdschrift, de Déjà Vu. Dankzij BladNL kunnen we al onze leden voorzien van prachtige edities. Neem vooral een kijkje op de pagina van de Déjà Vu.

Joor it

Ben jij opzoek naar de beste textieldrukker van Leiden? Of wil je samen met je vrienden kleding laten bedrukken? Zoek dan niet verder! Bij Joor it krijgen alle HSVL’ers  15% korting op de aanschaf van kleding, textiel en drukkerij.

Stichting De Leidse Rederij

Met hun grote en unieke vloot van 12 schepen kan Stichting De Leidse Rederij een arrangement op maat samenstellen van 2 tot 300 personen. Alle HSVL’ers krijgen  20% relatiekorting op alle diensten van Stichting De Leidse Rederij!

Ferentes

Zoek jij een flexibele bijbaan naast je studie? Misschien is werken bij Ferentes als kistdrager bij uitvaarten dan iets voor jou. Bij Ferentes werk je met ongeveer 250 werkzame studenten mee aan het bieden van een mooi afscheid van een dierbare voor families. Kijk op het ledenportaal voor meer informatie.

Jong KNHG

Het Jong Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) slaat een brug tussen aanstormende historici en de rest van de beroepsgroep. Als speciale tak binnen het KNHG heeft het alle ruimte om het jongerenperspectief uit te dragen en een platform te geven aan jonge talenten!

Jonge Historici

Stichting Jonge Historici stimuleren jonge historici om hun kennis en vaardigheden in te zetten in de maatschappij. Daarnaast kan je bij hen je scriptie en paper laten publiceren en organiseren zij evenementen voor jonge historici door heel het land!

Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) sponsort de HSVL ieder jaar weer met een mooie bijdrage voor het opzetten van historische activiteiten. Geschiedenisstudenten en HSVL’ers kunnen het RMO altijd gratis bezoeken op vertoon van hun collegekaart.

Fonds 1818

Samen met het LUF is Fonds 1818 een van de belangrijkste fondsen waarmee de HSVL haar activiteiten kan organiseren. Ieder jaar wordt Fonds 1818 weer benaderd voor het opzetten van grote studiereizen of een jaarlijks terugkerend symposium.

Dranklokaal 1650

Sinds het 35ste bestuur der HSVL hebben wij een mooie samenwerking met het gezellige cafe Dranklokaal 1650. Tijdens onze maandelijkse borrels en andere activiteiten genieten wij gezamenlijk van de heerlijke drankjes die Dranklokaal te bieden heeft. Zo krijg je op vertoon van je Ledenpas een biertje voor €2,80, een wijntje voor €4,10 of een fris voor €2,70!

Sponsorkliks

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan de HSVL zonder dat het jou een extra cent kost! Bestel online (via sponsorkliks) bij de grootste namen zoals Thuisbezorgd, Bol.com, Coolblue, etc. De HSVL ontvangt een commissie voor elke bestelling.  Doe jouw volgende aankoop dus via SponsorKliks!

3 October Vereeniging

Sinds 2018 werkt de HSVL samen met de enige echte 3 October Vereeniging Leiden! Ieder jaar loopt een groot deel van de HSVL’ers mee in de 3 Oktober Optocht en werken zij samen voor het opzetten van de Historische Lezing.

Helprr

Zou jij ook het liefst jouw tijd wat productiever willen invullen en anderen tegelijk helpen voor een vergoeding? Check dan nu Helprr: een platform waar huishoudens kleine klusjes op plaatsen, die jij vrijblijvend kan uitvoeren tegen betaling. Niet zo handig? Geen probleem! Jij kan ook jouw klusjes plaatsen en goedkoop gefikst krijgen. 

Drukbedrijf

thumbnail_Logo_blok

Drukbedrijf drukt alles op alles!

Van custom made constitutiekaartjes tot almanakken en verenigingsmerch.

Al meer dan 10 jaar verzorgt Drukbedrijf het drukwerk voor zo’n 150 studie- en studentenverenigingen.

Hoe we dat doen? Door scherpe prijzen, kwalitatief drukwerk en uitstekende service te leveren. Dat scheelt verenigingen veel uitzoek- en onderhandelwerk en daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om mee te denken bij het inrichten van ieder event!

AIESEC Netherlands

AIESEC is de grootste organisatie die door jongeren gerund wordt. Zij verzorgen interculturele uitwisselingen die zowel voor de student als de uitzendplaats van groot belang kunnen zijn. AIESEC Leiden en de HSVL organiseren samen enkele workshops, trainingen en informatieavonden over de uitwisselingsmogelijkheden. Benieuwd? Kom vooral eens langs bij een van deze bijeenkomsten!

Ledenpas partners