Lustrum

by Vice-Praeses

De HSVL viert in 2019 haar 30e levensjaar, ofwel haar 6e Lustrum, ditmaal in het thema ‘Odyssee’ onder bestuur Van Vugt. Hiervoor zijn twee speciale commissies in het leven geroepen, de lustrumcommissie en de almanakcommissie. Tijdens het lustrum vieren we niet alleen de reis die we als vereniging hebben ondernomen, maar blikken we terug op ons verleden en vooruit op onze verenigingstoekomst.

De Lustrumcommissie

De Lustrumcommissie organiseert in februari 2019 de illustere lustrummaand en daarnaast later dit jaar de Dies van de vereniging. In het kader van ‘Odyssee’ neemt de commissie ons mee op een reis door de geschiedenis met een drukbezette maand, af te sluiten met een spetterende lustrumreis.

De Almanakcommissie

De Almanakcommissie is dit jaar verantwoordelijk voor het mooiste boekdrukwerk van heel Leiden: de HSVL-almanak van 2019, in hun eigen twist op het Lustrumthema: ‘A Space Odyssey‘. Tijdens de dies zal zij deze almanak aan de vereniging presenteren en is ze nu al hard bezig om deze met prachtige stukken, interviews en felicitaties te vullen.

De Lustrummaand

De lustrummaand bestaat uit 11 spetterende activiteiten, die elk verder worden uitgelicht op hun eigen pagina.

Ben je nu benieuwd geworden naar de Lustrummaand? Zou je deze graag bij willen wonen, dan is dat zeker mogelijk. Voor 40 euro kan je een Passe Partout aanschaffen, die gratis toegang geeft tot alle activiteiten (m.u.v. de Lustrumreis en het Lustrumgala) en daarnaast een exclusieve Lustrum-goodiebag en een uniek Lustrumitem bevat. Indien je een Passe Partout wilt aanschaffen, mail dan naar de Lustrumcommissie om er een aan te schaffen.

Deze Lustrummaand wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors van de HSVL, waaronder het Leids Universitair Fonds, ookwel LUF. Dankzij het LUF kunnen we deze Lustrummaand groots aanpakken voor een relatief lage prijs.

Daarnaast was de lustrummaand onmogelijk geweest zonder een nauwe samenwerking met de Faculteit Geesteswetenschappen, die ons bijstaat bij een grote verscheidenheid aan activiteiten en lezingen, en daarnaast ons voor ons lustrum sponsort.