Bestuur 2023-2024

Ieder jaar heeft een nieuw bestuur de leiding over de HSVL. Gedurende deze tijd zijn zij verantwoordelijk voor onze mooie vereniging en bepalen zij de koers voor dat jaar. Kom hieronder meer te weten over de individuele bestuursleden van het jaar 2023-2024. Je kan natuurlijk ook altijd langslopen tijdens hun hokdienst!

Jelle de Boer

Praeses

Hoi allemaal, ik ben Jelle de Boer en dit jaar mag ik mijzelf de Praeses van de Historische Studievereniging Leiden noemen. Ik zorg ervoor dat de sfeer binnen het bestuur en de vereniging goed blijft en dat alles op rolletjes loopt. Hieronder valt ook dat ik eindverantwoordelijk ben voor het bestuur en de vereniging. Vanuit mijn functie sta ik veel in contact met de leden van de vereniging, de universiteit en andere besturen. Ik zit namens de HSVL in verschillende overlegorganen waar ik de belangen van de HSVL behartig en we in samenwerking activiteiten organiseren. In mijn vrije tijd game ik, kijk ik graag films of series, drink ik graag een kop thee met een goed boek erbij of doe ik een biertje op het terras met vrienden. Kom vooral langs tijdens mijn hokdiensten voor een babbeltje! 

Bryan sodenkamp

Abactis

Hey, ik ben Bryan Sodenkamp en dit jaar mag ik de abactis zijn van deze mooie vereniging. Daarmee ben ik verantwoordelijk voor het mailverkeer van de vereniging en mag ik me bezighouden met het maken van de notulen. Ook zorg ik ervoor dat de agenda van de vereniging altijd op de hoogte gehouden wordt. Als jullie vragen of opmerkingen hebben stuur dan vooral een mailtje en ik kom zo snel mogelijk bij je terug. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met computers en de games die erop gespeeld worden. En natuurlijk kan ik het nooit laten om een lekker stukje vlaai te gaan eten in het oh zo mooie Limburg als ik er de tijd voor heb.

sanne van ulden

Quaestor

Hi! Ik ben Sanne van Ulden en ik ben de Quaestor van het 35ste bestuur der HSVL. Ik ben verantwoordelijk voor het creëren van inzicht in de financiën van de vereniging. Dit betekent dat ik de begroting en boekhouding verzorg, rekeningen betaal, subsidies aanvraag en commissiequaestoren begeleid. Als ik niet in cijfers of excel zit, ben ik actief bezig met sport en spreek ik af met vrienden. Verder teken en lees ik veel, en af en toe probeer ik te schrijven – ik ben dan onwijs blij dat ik weer van de herfst kan genieten! Ik ben vierdejaarsstudent en praat graag over mijn liefde voor geschiedenis en boeken, dus kom vooral lang op het hok om gezellig te kletsen en een bakje koffie te halen! (ik heb een tutorial van de Kofco gehad).

amélie potze

Vice-Praeses

Hi, ik ben Amélie Potze en vervul dit jaar de functie van Vice-Praeses. Binnen het bestuur vervul ik verschillende taken, maar mijn belangrijkste zijn de boekverkoop, het bijstaan van de Praeses, de promotie, en het beheren van Instagram en andere sociale en digitale kanalen, waaronder deze website! Ondertussen ben ik al vierdejaars student, waarvan ik een half jaar in Kopenhagen ben geweest. Ik hou ook erg van reizen en als het kon had ik al heel veel stedentripjes gemaakt. Toch is er altijd iets om naar terug te keren want ik hou er erg van om gezellig een theetje of speciaalbiertje te doen bij een van de cafe’s die Leiden rijk is. Verder luister ik veel naar muziek, ik hou heel erg van rock maar ben ook helemaal weg van Taylor Swift en Harry Styles, hou ik van series kijken en van mijn katten knuffelen. Kom dus vooral een keertje langs op het hok als je wil genieten van mijn muzieksmaak en als je foto’s van katten wil zien, of laten zien. 

sarah van leeuwen

Assessor Intern

Hoi allemaal! Ik ben Sarah van Leeuwen en dit jaar de Assessor Intern van het 35ste Bestuur der HSVL. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor onze 13 commissies om een geweldig jaar met de leukste activiteiten neer te zetten. Ook ga ik over de studentmentoren en de nieuwsbrieven. Elke dag is hierdoor anders voor mij, waardoor het bestuursjaar nooit saai is. Inmiddels zit ik ook in het vierde jaar van mijn studie en loop ik ook al vier jaar rond bij de HSVL. Hier heb ik ook meerdere commissies gedaan, zoals de ACCIE en Kleine Reisco. In mijn vrije tijd houd ik erg van reizen, een lekker speciaalbiertje of koffietje, en een goed boek. Als je wilt luisteren naar Taylor Swift of ABBA en ook nog eens een bakje koffie wilt, is het een must om langs te komen op mijn hokdienst!


Floris van Adrichem

Assessor Extern

Hoi allemaal, ik ben Floris van Adrichem en dit jaar vervul ik de rol van Assessor Extern binnen het 35e bestuur van de HSVL. Mijn rol houdt in dat ik de contacten met de andere vereniging onderhoud, binnen Leiden via de interfacultaire activiteiten en buiten Leiden via het bestuur van Studenten Geschiedenis Nederland, waarin ik dit jaar ook plaats neem. Daarnaast ben ik ook de persoon die bedrijven benadert voor samenwerkingen en zal ik verantwoordelijk zijn voor de acquisitie. In mijn vrije tijd geniet ik ervan om op een terras of in een kroeg een biertje te drinken met vrienden of om even bij te komen een serie te kijken of een boek te lezen. Kom vooral langs bij mijn hokdienst om bij te praten of om ook uit te brakken.