Bestuur 2022-2023

Ieder jaar wordt de HSVL bestuurt door een nieuw bestuur. Gedurende het collegejaar zijn zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging en bepalen zij de koers voor dat jaar. Kom hieronder meer te weten over de individuele bestuursleden van dit jaar. Je kan natuurlijk ook altijd langslopen tijdens hun Hokdienst! Het bestuur van 2022-2023 bestaat uit onderstaande mensen.

Nova Verkerk

Praeses

Lieve allemaal, ik ben Nova Verkerk en dit jaar ben ik de Praeses van het 34ste bestuur der Historische Studie Vereniging Leiden. Ik ben dit jaar de eindverantwoordelijke voor het bestuur en de vereniging, dit houdt in dat ik ervoor zorg dat alles soepel verloopt. Door mijn functie ben ik veel bezig met leden en netwerk ik veel met andere besturen en de Universiteit. Zo zit ik in verschillende overlegplatforms waar we de belangen van een studievereniging benadrukken en leuke dingen organiseren. In mijn vrije tijd speel ik veel gezelschapsspellen, lees ik graag een boek of drink ik een biertje of koffietje met vrienden. Daarnaast ben ik een groot muziekfanaat en heb vroeger in verschillende bandjes gezeten. Zin om een keertje je favoriete nummer of boek te bespreken? Kom vooral een keer langs bij ons op het hok.

Kjeld Botter

Abactis

Hey lieve luitjes! Ik ben Kjeld Botter en dit jaar de Abactis van de vereniging. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het notuleren van de vergaderingen, ik de ledenmails stuur en dat ik het mailcontact in en buiten de vereniging mag onderhouden. Maar genoeg over mijn functie. Wie ben ik eigenlijk? Ik ben een vierdejaarsstudent die naast zijn bestuursjaar druk bezig is met het schrijven van zijn scriptie. Daarnaast vind ik het leuk om over een tal aan sporten en, belangrijker, over Den Haag te praten. Spreek mij vooral ook aan op activiteiten of kom langs op mijn hokdiensten om te genieten van een heerlijk kopje thee en om natuurlijk een kwartiertje lekker te klagen over alles en niets!

Wessel Kornegoor

Quaestor

Mijn naam is Wessel Kornegoor, 24 jaren oud en ik ben de Quaestor van dit jaar. Nadat ik mijn eerste Bachelorstudie Business IT & Management aan de Haagse Hogeschool heb afgerond ben ik Geschiedenis gaan studeren. Nu doe ik in mijn tweede jaar bestuur bij de HSVL. Ik ben verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging en ondersteun alle commissiequaestoren met hun taken. Dit houdt in dat ik de rekeningen betaal, ik de boekhouding van de vereniging bijhoud, subsidies aanvraag en natuurlijk dat ik de begroting voor de vereniging maak. De commissiequaestoren help ik met hun begroting en met het bijhouden van hun boekhouding.  In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met de politiek en sport ik graag. Ook pak ik graag een feestje en ga ik graag naar festivals! Als je mij op het hok ziet, maak gerust een praatje!

Sander Groenendijk

Vice-Praeses

Hey daar! Zoals je hierboven al kan zien is mijn naam Sander Groenendijk, de Vice-Praeses gedurende dit jaar. Mijn functie bestaat uit meerdere taken zoals het overzien van de boekverkoop, het bijstaan van de Praeses, promotie, en het beheren van alle sociale en digitale kanalen van de HSVL waaronder deze mooie website. Daarnaast hou ik me nog bezig met allemaal kleine projectjes samen met de andere bestuursleden. Ik ben ondertussen al 4 jaar aan het genieten van het Leidse studentenleven en mij zie je dan ook geregeld op borrels. Wanneer ik niet in het mooie Leiden ben hou ik er erg van om te reizen en kijk dan ook erg uit naar de reizen dit jaar! Kom gezellig langs tijdens mijn hokdienst voor koffie, thee, slechte muziek of als je een boek moet ophalen 😉

Caroline Ottenbros

Assessor Intern

Hi! Ik ben Caroline Ottenbros en ik ben dit jaar Assessor Intern van het 34e bestuur der HSVL. Ik ben dit jaar verantwoordelijk voor onze 11 commissies, zodat deze soepel blijven lopen en de mooiste activiteiten kunnen neerzetten. Wat mijn functie zo leuk maakt, is dat ik midden in de vereniging sta en daarmee erg op de hoogte ben van alles wat er in de vereniging speelt. Verder zijn mijn dagen nooit hetzelfde, wat dit bestuursjaar juist spannend en leuk maakt. Naast de commissies ben ik ook verantwoordelijk voor de studentmentoren, waardoor ik ook erg betrokken ben bij de opleiding zelf. In mijn vrije tijd ben ik graag te vinden met een goed boek, een kopje koffie en fijne muziek op de achtergrond. Kom vooral langs tijdens mijn hokdiensten als je mee wilt genieten van ABBA of Elbow, of als je een lekker bakje koffie wilt halen.  


Marien de Ruyter

Assessor Extern

Hey, ik ben Marien de Ruyter, de Assessor Extern dit jaar. Ik ben 21 jaar en dit is mijn derde jaar als geschiedenis student. Als Extern zal ik de contacten onderhouden met onze partners en acquisitie draaien voor onze mooie vereniging. Ik werk dus veel samen met verschillende instanties, bedrijven en partners binnen en buiten Leiden. Bovendien zal ik namens de HSVL in het plaats nemen in het bestuur van  Studenten Geschiedenis Nederland, het overkoepelende orgaan voor alle geschiedenis studenten in Nederland. In mijn vrije tijd fiets ik veel en speel ik graag een verschillende bordspellen tot diep in de nacht.